ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Π. Καλλίρη σκέφτονται ΝΔ & Τατούλης για αντιπεριφερειάρχη – Γιατί «γαλάζιοι» φοβούνται την Σούκουλη

Τα πράγμα γίνονται πιο δύσκολα καθώς οι μετρήσεις που έχει στα χέρια της η Ν.Δ. και ο περιφερειάρχης δείχνουν πως η κυρία Σούκουλη είναι η μοναδική που εξασφαλίζει στον συνδυασμό Τατούλη διείσδυση σε άλλες πολιτικές ομάδες

Το όνομα του Πελοπίδα Καλλίρη φαίνεται να συζητούν επ’ εσχάτοις η Νέα Δημοκρατία και ο Πέτρος Τατούλης, για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Μετά την συμφωνία του κόμματος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να βαδίσουν μαζί στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, το μεγάλο αγκάθι ήταν η επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο νομό. Οι δεσμοί με τον Γιώργο Δέδε είχαν διαρραγεί από νωρίς και κατέστη οριστικά αδύνατον να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, παρά το γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σύρεται στην απόφαση να στηρίξει τον κ. Τατούλη.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη επιλογή του περιφερειάρχη για την αντικατάσταση του Γ. Δέδε ήταν ο Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος, όμως, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία –και ήταν σε γνώση Τατούλη- «πάτωνε». Έτσι αναζητήθηκε άλλο πρόσωπο και για μεγάλο διάστημα φαβορί προκρινόταν η Μαριλένα Σούκουλη, η οποία είχε μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά. Ωστόσο, η προοπτική αυτή φαίνεται πως «ξύπνησε» τα ανακλαστικά των άλλων τοπικών, πολιτικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Isthmos.gr τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησε μία έντονη προπαγάνδα από τοπικούς βουλευτές, αλλά και κομματικά στελέχη -προεξάρχοντος του προέδρου της ΝΟΔΕ Χρήστου Δημητρόπουλου- ώστε να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα της κυρίας Σούκουλη. Η αρχική αναζήτηση τρίτης λύσης δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς τα στελέχη που προτείνονταν (π.χ. η Αθηνά Κόρκα) δεν έδιναν καμία εγγύηση για προοπτική επικράτησης στο νομό. Τελικά, οι τρεις βουλευτές (με πρωτοβουλία Κόλλια) φέρονται να πρότειναν τον γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη. Ο ίδιος ο κ. Καλλίρης δεν ήταν σε γνώση των προσπαθειών που γίνονταν και η εικόνα για τις δικές του διαθέσεις είναι θολή.

Κατ’ άλλους, ο κ. Καλλίρης ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, καθώς θεωρεί ότι έτσι εξασφαλίζει μια άνετη και ανέμελη πενταετία. Ας μην ξεχνάμε πως η θέση του γραμματέα στο υπουργείο Υγείας είναι επισφαλής, καθώς το αργότερο τον Μάρτιο του 2015 αναμένονται εκλογές, λόγω του αδιεξόδου στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας. Και φυσικά τις εκλογές αυτές η Ν.Δ. δεν μοιάζει ικανή να τις κερδίσει. Εξ ίσου επισφαλής είναι και η προοπτική εκλογής του ως βουλευτής, οψέποτε γίνουν εκλογές. Άλλες πηγές, όμως, υποστηρίζουν πως ο κ. Καλλίρης δεν θέλει να μετακινηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στο υπουργείο Υγείας που δεν έχουν επιλυθεί και για τις οποίες έχει την ευθύνη να ευοδωθούν.

Με την υποψηφιότητα Καλλίρη φαίνεται να συμφωνεί και ο κ. Τατούλης, καθώς κοινή ήταν η εκτίμηση που είχαν για την Μαριλένα Σούκουλη πως είναι …απρόβλεπτη και δεν εγγυάται την «τυφλή υπακοή» στον «τσάρο» της Πελοποννήσου. Ο οποίος, προφανώς, δεν θα θέλει προβλήματα κατά την πενταετία που έρχεται, δεδομένου πως θα είναι μια πολύ κρίσιμη, εποικοδομητική και παραγωγική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας εκτιμάται πως στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα πέσουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα πράγμα γίνονται πιο δύσκολα καθώς οι μετρήσεις που έχει στα χέρια της η Ν.Δ. και ο περιφερειάρχης δείχνουν πως η κυρία Σούκουλη είναι η μοναδική που εξασφαλίζει στον συνδυασμό Τατούλη διείσδυση σε άλλες πολιτικές ομάδες. Κατά το κοινώς λεγόμενον, είτε με την Αθηνά Κόρκα, είτε με τον Πελοπίδα Καλλίρη, ο κ. Τατούλης παίρνει ό,τι του αντιστοιχεί. Αντίθετα, με την κυρία Σούκουλη δίνεται η δυνατότητα να τρυγήσουν κι άλλα χωράφια.

Αυτό, τελικά, ίσως αποδειχτεί το κρίσιμο στοιχείο της τελικής επιλογής. 

ΚΟΡΥΦΗ