ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Όσα στρατόπεδα κλείνουν, θα γίνονται Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών- Μόνο 4 ανοικτά σε Πελοπόννησο

ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών»

Τα στρατόπεδα που κλείνουν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πελοπόννησο θα παραμείνουν μόνο τέσσερα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, κατά συνέπεια υπάρχει αγωνία κατά πόσο όσα κλείσουν θα μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ για να ευχαριστήσει, όπως τόνισε, τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιτυχία που σημείωσαν εξαρθρώνοντας τη σπείρα των ληστών με τα καλάσνικοφ, κι επιπλέον την ομάδα ΔΙΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία για τις επιτυχίες, που έχουν καταγράψει.

Στο περιθώριο της επίσκεψης και ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών».

«Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους», υπογράμμισε.

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αναφορικά με τους λαθρομετανάστες έχει βελτιωθεί θεαματικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μέσα σε 30, 40, 50 μέρες να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, νομίζω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και εν πάση περιπτώσει εγώ μάγος δεν είμαι, ούτε η Ελληνική Αστυνομία ειδικεύεται στα μαγικά».

ΚΟΡΥΦΗ