ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά - Υγεία -

Ολικό lockdown σε Αργολίδα και δήμο Σπάρτης

με σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2021

Στο «κόκκινο» πλέον η Αργολίδα και ο δήμος της Σπάρτης, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά, και με σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2021 και μέχρι τις 18 του μήνα, ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις δύο αυτές γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για απαγορεύσεις μετακίνησης εκτός των ορίων, για απαγορεύσεις μετακίνησης εντός των συγκεκριμένων περιοχών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, για αναστολές τέλεσης θρησκευτικών τελετών και για αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Εξαιρέσεις στις μετακινήσεις θα γίνονται μόνο για λόγους υγείας και για μετάβαση στο χώρο εργασίας και μόνο σ’ αυτόν.

Συγχρόνως, η Περιφέρεια, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με το σχέδιο των περιοριστικών μέτρων.

Η αξιολόγηση της πορείας των μέτρων θα γίνει απ’ την επιτροπή προστασίας της δημόσιας υγείας την Παρασκευή 15 του μήνα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι πρόσφατα, υπήρξαν 6 κρούσματα σε υγειονομικούς στο νοσοκομείο της Σπάρτης και 21 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφηκαν και άλλα νέα κρούσματα σε υγειονομικούς της Σπάρτης.

ΚΟΡΥΦΗ