ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2001

Τον Γ. Κόρκα στηρίζει η Ν.Δ. στο Επιμελητήριο - Ο Π. Δαλακλείδης στο πλευρό του Γ. Ποττάκη - Ξεκινά ο αγωγός που θα υδροδοτήσει την Κόρινθο - Ο Θ. Κοτσώνης κατηγορείται ότι επεχείρησε να κόψει τους Χωρέμη και Παπανδρέου από την Κ.Ε.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τον δήμο Βόχας στις εκλογές του 2002, εκδήλωσε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ζευγολατιού κ. Σπύρος Χριστοδούλου.

Με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, τα μέλη της Κορινθιακής Αντιπροσωπείας, προκειμένου να συζητήσουν το επίμαχο θέμα του Πανεπιστημίου και της ίδρυσης σχολών στο νομό μας. 

Την υπογραφή που περίμενε μήνες τώρα η πόλη της Κορίνθου, για να ξεκινήσει και πάλι ο αγωγός στην ορεινή Κορινθία που θα οδηγήσει στην υδροδότηση της πόλης, έβαλε τελικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Λαλιώτης, ανάβοντας το πράσινο φως στην εκτέλεση του έργου.

Στον κ. Γιώργο Κόρκα θα παραδώσει τη σκυτάλη του επικεφαλή του συνδυασμού που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του επιμελητηρίου ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αθανάσιος Δασκαρόλης, ο οποίος το Δεκέμβριο τερματίζει μια 20ετή θητεία στον θεσμό. Ο κ. Κόρκας, ήταν αυτός που επέλεξαν τα μέλη της σημερινής πλειοψηφίας να ηγηθεί του συνδυασμού για να επιδιώξουν τη νίκη στις εκλογές και την διατήρηση της προεδρίας στο Επιμελητήριο.

Μπορεί όλοι να πιστεύουν ότι ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Ποττάκης έκλεισε τον πολιτικό του κύκλο και δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τα κοινοβουλευτικά, ωστόσο ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων κ. Παναγιώτης Δαλακλείδης δηλώνει ότι παραμένει στο πλευρό του κι εξακολουθεί να τον στηρίζει στις κινήσεις του.

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα προσπαθήσει να επιφέρει την ηρεμία στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Παρόλα αυτά στην Κορινθία το κλίμα δυναμιτίζουν οι καταγγελίες ότι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής κ. Θεόδωρος Κοτσώνης επιχείρησε να "κόψει" από τις λίστες των υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή τον κ. Τάσο Χωρέμη και την κ. Μαρία Παπανδρέου.

Κατηγορηματικά οι φίλοι του Θ. Κοτσώνη αρνούνται παρέμβαση του πρώην υφυπουργού στις λίστες -  "Δεν είναι στον χαρακτήρα του Κοτσώνη" τονίζουν Γεώργας-Μαρίνης

ΚΟΡΥΦΗ