ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Οι τσούχτρες στο Ξυλόκαστρο δεν τσιμπάνε

Το ποιος ήταν σωστά ενημερωμένος και ποιος πιάστηκε στον ύπνο αποδεικνύεται σήμερα, 4 μέρες μετά, με την επίσημη ανακοίνωση τοποθέτησης διχτυωτού συστήματος προστασίας αξίας 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων. Φαίνεται ότι οι τσούχτρες στον Δήμο μας είναι ήμερες και δεν τσιμπάνε…

Πλησιάζοντας πλέον στη νέα καλοκαιρινή περίοδο και παρατηρώντας με ανησυχία να τελούνται πλήθος συναντήσεων με θέμα την αντιμετώπιση των μεδουσών στις παραλίες του Κορινθιακού, στις οποίες ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης απουσίαζε, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα φοβούμενοι πως θα βρεθούμε πάλι ως Δήμος ουραγοί των εξελίξεων.

Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου θέσαμε στη Δημοτική Αρχή το ερώτημα ποιες κινήσεις έχει κάνει για το ζήτημα και ποιες απαντήσεις έχει πάρει. Ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι παρακολουθεί το θέμα αλλά δεν έχει βρει την συμπαράσταση που περίμενε από τους επαγγελματίες του Δήμου! Μας ενημέρωσε επίσης ότι έχει κανονίσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη τις επόμενες μέρες στην οποία μας προσκάλεσε.

Αφού πέρασε ένας ολόκληρος μήνας και δεν είχαμε κανένα νέο για την συνάντηση, την Δευτέρα 26 Μαρτίου καταθέσαμε επίσημα αίτημα συζήτησης του θέματος είτε σε έκτακτο, είτε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος το ίδιο βράδυ στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο μας ενημέρωσε ότι συνάντηση στην Περιφέρεια δεν θα γίνει αλλά ότι έστειλε έγγραφο με τις θέσεις του Δήμου στις 15 Μαρτίου 2018. Θέσεις για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε βέβαια ιδέα! Μάλιστα διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που του θέσαμε ότι προβλέπεται κονδύλι 1.000.000 για τοποθέτηση διχτυωτού συστήματος προστασίας στο Λουτράκι, υποστηρίζοντας με βεβαιότητα ότι τα χρήματα αυτά αφορούν όλους τους Δήμους της Κορινθίας.

Το ποιος ήταν σωστά ενημερωμένος και ποιος πιάστηκε στον ύπνο αποδεικνύεται σήμερα, 4 μέρες μετά, με την επίσημη ανακοίνωση τοποθέτησης διχτυωτού συστήματος προστασίας αξίας 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων. Φαίνεται ότι οι τσούχτρες στον Δήμο μας είναι ήμερες και δεν τσιμπάνε…
Υ.Γ
Για του λόγου το αληθές…

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 26-03-2018
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

K. Πρόεδρε:
Σύμφωνα με :
1) Το άρθρο 95 παρ 2 του Νόμου 3463/06 Κ.Δ.κ.Κ (ΦΕΚ 114/08-06-2006)
2) Τα άρθρα 4Α παρ 4&5 και άρθρο 4 παρ 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστινης και
3) Το άρθρο 67 παρ 2 του Ν 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010)

Αιτούμεθα την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο:

1) Ασυνέπεια του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστινης στην υποχρέωση μέχρι τέλους του 2017 να καταθέσει τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια κάθε οικισμού προκειμένου οι πολίτες να μην χρειαστεί να προβούν σε άσκοπες ασκήσεις αντιρρήσεων κατά την ανάρτηση της δεύτερης «φουρνιάς» δασικών χαρτών, ούτως ώστε να μην υφίσταται άσκοπη ταλαιπωρία και δαπάνη οι ιδιοκτήτες.

2) Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των επαγγελματιών και συμπολιτών για ενέργειες Δήμου και λήψη απόφασης ,για μέτρα που πρόκειται να ληφθουν καθώς και τοπικές παρεμβάσεις και εξεύρεσης λύσης τουλάχιστον στις πολυσύχναστες παραλίες, για τυχόν επανάληψη της περσινής εφιαλτικής σεζόν όταν αμέτρητες «μάγισσες» της θάλλασας , μέδουσες ή τσούχτρες , κατέλαβαν τον Κορινθιακό Κόλπο με αποτέλεσμα οι λουόμενοι , (ντόπιοι και τουρίστες) να μην απολαύσουν τις παραλίες μας και οι επαγγελματίες να έχουν σημαντική απώλεια εισοδήματος – Κατάθεση εγγράφων.

3) Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Συμπολιτών –Επαγγελματιών και άμεσα ενδιαφερομένων ιδιοκτήτων παραλιακών ιδιοκτησιών και λήψη απόφασης για ενέργειες Δήμου (Μελέτες Χρηματοδοτήσεις –αντιδιαβρωτικά Έργα κλπ.) για αναγκαία κ άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου έντονης διάβρωσης παράκτιας ζώνης του Δήμου , που χάνεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς , έχοντας ως συνέπεια την μετατόπιση της ακτογραμμής με άμεσο κίνδυνο την καταστροφή και αφανισμό του αισθητικού δάσους , καθώς και των ιδιοκτησιών . (κατάθεση εγγράφων)

Λόγω της σπουδαιότητας και εξαιρετικής σημασίας των ανωτέρω θεμάτων από την διαφαινόμενη δημιουργία πολλαπλών κινδύνων παρακαλούμε όπως θεωρήσετε το θέμα εξαιρετικά επείγον και συγκαλέσετε άμεσα και με την διαδικασία του κατεπείγοντος το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και με μοναδικά θέματα της ημερησίας διάταξης τα ανωτέρω.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας 
Βλάσης Τσιωτος

ΚΟΡΥΦΗ