ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Περιβάλλον - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Οι τουριστικοί επαγγελματικοί φορείς τάσσονται κατά των ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο

Η επιστολή, έχει να κάνει με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, υποβολή αιτήματος, για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο Αρκαδίας (μεταξύ Στεμνίτσας και Χρυσοβιτσίου)

Επιστολή προς την ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, έστειλε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

Η επιστολή, έχει να κάνει με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, υποβολή αιτήματος, για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο Αρκαδίας (μεταξύ Στεμνίτσας και Χρυσοβιτσίου).

Μεταξύ άλλων, η επιστολή, λέει στη ΡΑΕ, τα εξής:

«(…) Σας μεταφέρουμε την έντονη αντίθεση σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου της φιλοξενίας αλλά και των κατοίκων των περιοχών σε μια ανάλογη προοπτική (…).

Η ανακοίνωση, του Τουριστικού Οργανισμού, ξεκαθαρίζει ότι:

(…) Ως επιχειρηματίες στον χώρο της φιλοξενίας δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη και πάντα θα προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των μελών μας. Επιπλέον η μείωση των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της βιωσιμότητάς της, ειδικά δε όταν αυτό επιτευχθεί μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (…).

Ωστόσο, στο δια ταύτα, το κείμενο της επιστολής, αναφέρει τα πιο κάτω:

(…) Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί με αθέμιτο τρόπο, χωρίς να συν-διαλέγεται με το τοπικό οικοσύστημα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο της περιοχής μας. Οι τουριστικοί επαγγελματικοί φορείς παίρνουν ξεκάθαρη θέση και τάσσονται κατά των ανεμογεννητριών, στηρίζοντας την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του τοπίου, προασπίζοντας την ήπια και ομαλή τουριστική ανάπτυξη, την διατήρηση της αισθητικής και της βιοποικιλότητας του τοπίου και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

ΚΟΡΥΦΗ