ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Οι “μουγκές” εκλογές του Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προμηνύουν .. τρικυμία

Οι εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με μία πρώτη ματιά φαίνονται βουβές και «μουγγές» μέχρι ώρας, η πραγματικότητα όμως είναι μάλλον διαφορετική. Εδώ και καιρό παρατηρείται μια μεγάλη κίνηση στα νερά του «πάτου» και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι συντόμως αυτή η κίνηση θα ταράξει τα νερά και της επιφάνειας. Με ανατροπές.

Οι εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με μία πρώτη ματιά φαίνονται βουβές και «μουγγές» μέχρι ώρας, η πραγματικότητα όμως είναι μάλλον διαφορετική.

Εδώ και καιρό παρατηρείται μια μεγάλη κίνηση στα νερά του «πάτου» και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι συντόμως αυτή η κίνηση θα ταράξει τα νερά και της επιφάνειας. Με ανατροπές.

Όλοι συμφωνούν, βέβαια, σε ένα συμπέρασμα. Ο απερχόμενος Δήμαρχος, Ηλίας Ανδρικόπουλος, πολιτικά πνέει τα λοίσθια.   

Μετά από μια 5ετία αδράνειας και ατολμίας βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αφού η φθορά που μετρά είναι τεράστια.  Σημαντικότατα στελέχη της παράταξης, αλλά και ισχυροί υποστηρικτές του έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις επιτείνοντας έτσι την ανασφάλεια για το μέλλον του συνδυασμού. 

Η σχέση με τον Πέτρο Τατούλη, είναι τόσο κακή που στην τελευταία του επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο, την ίδια ώρα που ο Περιφερειάρχης επιθεωρούσε έργα, ο απερχόμενος Δήμαρχος φωτογραφιζόταν πνιγμένος στην αγκαλιά του .. Γιώργου Δέδε. Καθ’ όλα νόμιμο, αλλά πόσο «Νεοδημοκρατικά» ηθικό;

Αυτά βλέπουν και οι Νεοδημοκράτες της περιοχής και αναφωνούν «που φτάσαμε;».  Ο (θεωρητικά) Νεοδημοκράτης Δήμαρχος να δείχνει μεγαλύτερο ζήλο ακόμη και από τον επίσημο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Κατσούλα.

Έτσι, λοιπόν, η τοπική Ν.Δ. κρατά πλέον αποστάσεις και ουδέτερη στάση, αν και όλοι υποπτεύονται τι θα συμβεί στο τέλος.

Όλοι περιμένουν απλά να δουν πόσο κάτω θα είναι ο κ. Ανδρικόπουλος κατά τα τέλη του Μάρτη, ένα δίμηνο πριν τις εκλογές. Αν δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει μέχρι τότε … «καλό βράδυ κύριε Ηλία»

Ο απερχόμενος Δήμαρχος διαπιστώνοντας, πάντως, την σκληρή πραγματικότητα έχει ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες να αναστρέψει την εικόνα κτίζοντας αυτές τις νέες συμμαχίες σε αχαρτογράφητους, βέβαια, χώρους τόσο για αυτόν όσο και για την παράταξή του.

Οι προσπάθειες αυτές γίνονται σπασμωδικά και απροκάλυπτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μέχρι τώρα περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να λύσουν.

Μοναδική του ελπίδα φαίνεται να αποτελούν τα "προεκλογικά έργα" τα οποία εξαγγέλλονται ( με τις επαναλαμβανόμενες ευχαριστίες του), από την κυβέρνηση. Ξέρετε, όμως, πως πάνε τα πράγματα με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Κανείς δεν ξέρει ούτε πότε θα γίνουν ούτε αν θα γίνουν. Έχουν ξανασυμβεί τα ίδια και σε άλλες εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, επιδιώκει να αποφύγει την συζήτηση για το πενιχρό έως τώρα δημοτικό έργο και να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε μελλοντικούς ή και φανταστικούς θριάμβους.

Συμπερασματικά, ο απερχόμενος Δήμαρχος ψάχνει να βγάλει κάποιο «λαγό» από το καπέλο, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι όχι μόνο δεν βγαίνει ο «λαγός» αλλά έχει εξαφανιστεί και το καπέλο.  

ΚΟΡΥΦΗ