ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων έφτιαξαν ένα ολοκαίνουργιο αμφιθέατρο

Η ιδέα ξεκίνησε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης της Α΄ Γυμνασίου κατά της ενδοσχολικής βίας.

Από το δήμο Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων αναφέρεται: «Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων έφτιαξαν ένα ολοκαίνουργιο αμφιθέατρο, με έμπνευση, ζωγραφική και ζωντάνια. Η ιδέα ξεκίνησε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης της Α΄ Γυμνασίου κατά της ενδοσχολικής  βίας.

Το αρχικό σχέδιο ήταν η διακόσμηση κάποιων από τους χώρους του αμφιθεάτρου με στίχους, συνθήματα και εικόνες κατά της βίας και του αποκλεισμού στο χώρο του σχολείου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Τάξης. Έφεραν σχέδια από αγαπημένους ήρωες των κόμικς και με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας  κ. Μαρίας Πρωτοπαππά και του Συλλόγου  Διδασκόντων, η αίθουσα γέμισε χρώμα, δημιουργικότητα, γέλια, παιδικές φωνές.

Αξίζει να σημειωθεί η εργατικότητα και η ομαδικότητα με την οποία δούλεψε όλη η μαθητική κοινότητα, έτσι ώστε το έργο ολοκληρώθηκε σε λίγες μόνο ημέρες.

Πραγματικά σ΄ αυτή τη δράση η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν κι αυτοί ενεργά, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. Διευθύντριας  και των διδασκόντων τους, εφόσον ο χώρος του αμφιθεάτρου χρησιμοποιείται, άρα ουσιαστικά ανήκει και σ΄ αυτούς.

Το συντονισμό, την οργάνωση και την εποπτεία ανέλαβε η υπεύθυνη κατά της ενδοσχολικής  βίας κ. Μοτάκη Σταματίνα (ΠΕ 13). Πολύτιμη ήταν επίσης η συμβολή της κ. Κούτμου Ευσταθίας ( ΠΕ 1701) και της κ. Βογιατζή Αναστασίας (ΠΕ08) που έδωσαν με τις δικές τους πινελιές ένα ξεχωριστό τόνο στη σχολική αυτή πρωτοβουλία.

Το έργο αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ενότητα, η θέληση και η συνεργασία στο χώρο του σχολείου, ξεπερνούν εμπόδια χρονικά και οικονομικά, φτιάχνοντας μικρά έργα τέχνης.Τα παιδιά του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων σας περιμένουν  να σας υποδεχτούν στο «σαλόνι» τους, να σας ξεναγήσουν στο χώρο τους, το δικό τους χώρο,  φτιαγμένο με αγάπη απ΄ αυτά γι΄ αυτά και για όσα παιδιά θα φοιτήσουν μελλοντικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Θεοδώρων».

http://korinthiannews.gr/

ΚΟΡΥΦΗ