ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Οι δυνατότητες της Πελοποννήσου στον τομέα του αγροτουρισμού

Ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) στην Πελοπόννησο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αρκαδία

Ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) στην Πελοπόννησο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αρκαδία, με συμμετοχή συνέδρων από όλες τις Ενώσεις Αγροτουρισμού της Ελλάδας και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού υπαίθρου EuroGites.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώθηκαν δυο ταξίδια εξοικείωσης στην Πελοπόννησο (Αρκαδία & Αργολίδα), για τους συνέδρους του ΣΕΑΓΕ, οι οποίοι ήρθαν στη Πελοπόννησο από όλη τη χώρα, τα μέλη του Δ.Σ της EuroGites, ταξιδιωτικούς πράκτορες καθώς και εξειδικευμένους στον τουρισμό υπαίθρου συντάκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες της Πελοποννήσου, όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού υπαίθρου - αγροτουρισμού και να έρθουν σε επαφή με Πελοποννήσιους επιχειρηματίες – μέλη της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, για ανταλλαγή απόψεων και σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αρκαδικής Τέχνης (Ξενώνας Δρυάδες – Λεβίδι), στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, στο Μουσείο Δημοτικού Σχολείου (Ψάρι Αρκαδίας), στο Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής Ελάτης και συμμετείχαν σε δραστηριότητες τουρισμού υπαίθρου και σε σεμινάρια γευσιγνωσίας από τις επιχειρήσεις “Grecofood” και “Αρκαδιανή”.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Πελοπόννησο από τις επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου Discover Peloponnese (Τρίπολη) και Grecopaths (Ναύπλιο), επισκεπτόμενοι το Κτήμα Σπυρόπουλου (Μαντινεία), την Επιδαύρια Γη (επισκέψιμο Ελαιοτριβείο – Λιγουριό), ενώ παρακάθησαν σε γεύμα που προσέφερε ο Δήμαρχος Επιδαύρου. Ξεναγήθηκαν επίσης στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και στο αρχαίο μονοπάτι, καθώς επίσης και στο Ναύπλιο.

http://www.moriasnow.gr/

ΚΟΡΥΦΗ