ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Οδ. Βουδούρης: “Περιφέρεια φτωχοποίησης ή ανάπτυξης”

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου με έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα

Την ιστορική πολιτική σημασία των περιφερειακών εκλογών ανέλυσε στο Άργος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, στην εκδήλωση με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Περιφέρεια Πελοποννήσου», την οποία οργάνωσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα». «Η χώρα δέχεται μια πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη επίθεση, το σύνολο της κοινωνίας συνθλίβεται και φτωχοποιείται για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο μια μικρή οικονομική ελίτ, την οποία επάξια εκπροσωπεί το “Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ”.

Το σχέδιό τους δεν είναι η έξοδος από την κρίση, αλλά η μετατροπή όλης της χώρας, και πρωτίστως της Πελοποννήσου, σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη. Αυτό προωθεί στον τόπο μας το δίδυμο Τατούλη-Φούχτελ, με στόχο την ισοπέδωση της εναπομένουσας ντόπιας οικονομίας και την αντικατάστασή της από μια οικονομία αποικιοκρατικού τύπου», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης και έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε εάν η περιφερειακή διοίκηση θα παραμείνει εργαλείο επιβολής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ή αν θα γίνει μπροστάρης ανατροπής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου με έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, «ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και συνάμα ανατρεπτικό, που θέτει τις βάσεις για να μπορούν οι νέοι της Πελοποννήσου να ζήσουν, να δουλέψουν και να προκόψουν στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στο ακροατήριο ότι «το Μνημόνιο εντυπωσιάζει με την εμμονή να διαμορφώσει την επόμενη μέρα στην ελληνική οικονομία, με τρεις βασικούς άξονες. Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κέρδος για το Δημόσιο, συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που στην ουσία αποτελούν αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Και τα τρία η κυβέρνηση τα εφαρμόζει με φοβερή συνέπεια». 

ΚΟΡΥΦΗ