ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

“Όχι” του Νίκα σε ενιαία Πελοπόννησο

"Ας υποστηριχθεί, εν τέλει, η Τρίπολη, μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλο κραδασμό από την κρίση τόσων χρόνων, μια περιοχή που πάντα ήταν διοικητικό κέντρο»,

Διαφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με την άποψη περί ενιαίας -διοικητικά και γεωγραφικά- Πελοποννήσου, που εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Χρήστος Δήμας, στη διάρκεια της ημερίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «RouteLab» στην Καλαμάτα.

Ο κ. Δήμας δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχει φτάσει η στιγμή που πρέπει να διορθωθεί η ανορθογραφία η οποία υπάρχει μεταξύ διοικητικής και γεωγραφικής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είμαι από αυτούς που λένε ότι η διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να ταυτίζεται με την γεωγραφική περιφέρεια, καθώς αυτό λύνει ουσιαστικά ζητήματα που έχει η Πελοπόννησος, όπως τα απορρίμματα, η συντήρηση των οδικών δικτύων, η τουριστική πολιτική, ο πολιτισμός».

Απαντώντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εξέφρασε την άποψη ότι το εν λόγω θέμα δεν είναι το πρωτεύον: «Δεν μπορούμε να πάμε σε μια ενιαία Περιφέρεια, διότι η Πάτρα γίνεται μια ενιαία πόλη με τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι… Πού θα πάει η Αιτωλοακαρνανία; Άλλωστε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά σε μια συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ζητήματα που είναι κοινά, όπως η μεσογειακή διατροφή, ο τουρισμός και άλλα.

Ας υποστηριχθεί, εν τέλει, η Τρίπολη, μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλο κραδασμό από την κρίση τόσων χρόνων, μια περιοχή που πάντα ήταν διοικητικό κέντρο», κατέληξε ο Π. Νίκας.

lakonikos.gr

ΚΟΡΥΦΗ