ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Ο Σωτήρης Μουρίκης νέος Διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος Α.Ε.

Το γεγονός ότι ο κ. Νίκας εμπιστεύτηκε τον Σωτήρη Μουρίκη για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου ασφαλώς περιποιεί τιμή για τον Κιατιώτη επιχειρηματία,που καλείται να αναλάβει το τιμόνι της Πελοπόννησος Α.Ε. σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την αναπτυξιακή τροχιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρόεδρος εξελέγη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και διευθύνων σύμβουλος ο επιτυχημένος Κιατιώτης επιχειρηματίας και έμπειρο στέλεχος του συνδικαλιστικού και αυτοδιοικητικού χώρου  Σωτήρης Μουρίκης.

Ο  Σωτήρης Μουρίκης έχει διατελέσει  πρόεδρος στην Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σικυωνίων  από το 2006 έως και το 2010,ενώ σήμερα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας ως επικεφαλής της  παράταξης «Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου».

Το γεγονός ότι ο κ. Νίκας εμπιστεύτηκε τον Σωτήρη Μουρίκη για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου ασφαλώς περιποιεί τιμή  για τον  Κιατιώτη επιχειρηματία,που καλείται να αναλάβει το τιμόνι της Πελοπόννησος Α.Ε. σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την αναπτυξιακή τροχιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να το στρίψει προς την κατεύθυνση «υψηλών πτήσεων» που έχει προαναγγείλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Πελοπόννησος Α.Ε. , η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, το σώμα θα ασχοληθεί με οικονομικά θέματα και συγκεκριμένα με τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, αυτές κυρίως που προκύπτουν μέσω προγραμματικών συμβάσεων.Επίσης, θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν το προσωπικό της Πελοπόννησος Α.Ε.

Ομόφωνα εκλέχθηκαν τα μέλη του νέου συμβουλίου καθως, προεδρος ορίστηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιωτης Νικας, αντιπρόεδρος ο Γιαννης Σμυρνιώτης (πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και νυν επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο) και Διευθύνων Συμβουλος ο Σωτηρης Μουρίκης.

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και αλλα θέματα και ορίστηκε νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ

Ο Σωτήρης Μουρίκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1959 στο Κιάτο Κορινθίας.

Είναι παντρεμένος με την χειρουργό οδοντίατρο Ελένη Δρίτσα και έχουν ένα παιδί τον Κωνσταντίνο 6μιση ετών και άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της συζύγου του τον Βασίλη 18 και τον Κώστα 16 ετών. Όλοι μαζί διαμένουν στα Ίσθμια Κορινθίας.

Αποτέλεσε από το 1976 ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Κιάτου μαζί με τον Αναστάση Παπαληγούρα και ήταν πάντα ενεργός με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος των Ιπτάμενων Φροντιστών και Συνοδών ενώ είχε και πλούσια συνδικαλιστική δράση έως το 2003 όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2002 κατήλθε υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές στο Κιάτο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους, χάνοντας το Δήμο για 26 ψήφους.

Το 2006 με τον ίδιο δήμαρχο Άγγελο Τσουλούφα διπλασίασε τις ψήφους του και εκλέχθηκε στη β΄ θέση ως Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα στην Κορινθία.

Με πληροφορίες από το http://kavosnews.gr και το https://www.kalimera-arkadia.gr

ΚΟΡΥΦΗ