ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ -

Ο Πέτρος είναι “εφτάψυχος”

Έτσι λοιπόν παρά τα δημοσιεύματα προ καιρού που μιλούσαν για φλερτ του Π. Τατούλη με το ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε εσχάτως ότι ο Περιφερειάρχης είναι και πάλι στα φαβορί για να λάβει το χρίσμα από τη Ν.Δ.

Η συζήτηση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη (επισήμως τουλάχιστον) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα δεν εξετάζουν διάφορα σενάρια και υποψηφιότητες που μπορούν να κάνουν γκελ στους Πελοποννήσιους.

Κάποια δημοσιεύματα καταλήγουν ότι ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γ. Δέδε (ντουέτο με το Φ. Κουρεμπέ για την Κορινθία), του γ.γ. του Υπ. Υποδομών. Η πολύ καλή πορεία που κατέγραψε ως ανεξάρτητος στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 φαίνεται να έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρως και το μόνο που ίσως να απομένει να διευκρινιστεί είναι πόση από την κυβερνητική φθορά θα μετακυλιστεί στο πρόσωπό του..

Στην απέναντι πλευρά, στη Ν.Δ., προς το παρόν γράφουν και σβήνουν ονόματα (όπως π.χ. του Αν. Λυκουρέτζου η ακόμη και του Ν. Ταγαρά) έχοντας ως απαράβατο όρο στο μυαλό ότι η Περιφέρεια πρέπει να παραμείνει «γαλάζια».

Έτσι λοιπόν παρά τα δημοσιεύματα προ καιρού που μιλούσαν για φλερτ του Π. Τατούλη με το ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και για ανεξάρτητη υποψηφιότητα, μαθαίνουμε εσχάτως ότι ο Περιφερειάρχης είναι και πάλι στα φαβορί για να λάβει το χρίσμα από τη Ν.Δ.

Στα θετικά του καταλογίζονται η αναγνωρισιμότητα και η πρόσβαση σε άλλους χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ.

Τα αρνητικά πάλι, ιδιαίτερα στη δεύτερη θητεία του, μοιάζουν να έχουν αυξηθεί.

  • Η δραστηριότητα προς το παρόν δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της πρώτης θητείας,
  • η Κορινθία (ο δεύτερος σε πληθυσμό νομός της Περιφέρειας) φαίνεται να έχει (ξανα)μείνει στο «ράφι» των προτεραιοτήτων του,
  • η πολιτική αλλά και η ηλικιακή φθορά μεγαλώνουν όπως επίσης και
  • η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του μέσα στο κόμμα της Ν.Δ.

Εάν πάντως ο Περιφερειάρχης καταφέρει να πάρει το «οκ» μετά τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά και από τον Κυρ. Μητσοτάκη θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όντως ο Πέτρος είναι εφτάψυχος και υπεράνω κομμάτων. Με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Αν θα μπορούσε να κερδίσει; Πολύ πιο δύσκολα αυτή τη φορά.

ΚΟΡΥΦΗ