ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ο “εξολοθρευτής” Αλέκος Πνευματικός

Τώρα ήρθε η σειρά να 'σεντραριστεί' και ο Δημ. Μπίτζιος (πρώην συνεργάτης και αυτός) αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκης που εδώ και καιρό είχε επιλέξει τη λογική "Πόντιου Πιλάτου".

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέκος Πνευματικός, είναι παλιά "καραβάνα" στα αυτοδιοικητικά (τουλάχιστον) της Κορίνθου και φαίνεται να βρίσκει τον τρόπο να πετυχαίνει αυτό που θέλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Για παράδειγμα στην υπόθεση των αγώνων στα κλουβιά φαίνεται να κέρδισε την παρτίδα τόσο από τον Γ. Οικονόμου (ο οποίος στο τέλος παραιτήθηκε) όσο και από τους υπόλοιπους διεκδικητές του "στέμματος" του Δήμου (Χασικίδη και Σταυρέλη).

Τώρα ήρθε η σειρά να "σεντραριστεί" και ο Δημ. Μπίτζιος (πρώην συνεργάτης και αυτός) αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκης που εδώ και καιρό είχε επιλέξει τη λογική "κάνω την πάπια" παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος είχε δηλώσει στις κάμερες ότι περιμένει τη δήλωση "υποταγής" του (δηλ. την καταδίκη Μπίτζιου και αγώνων σε κλουβιά) .

Φαίνεται ότι είτε οι πιέσεις εντάθηκαν από το Δημαρχείο ή ο Πρόεδρος είδε το φως το αληθινό και αποφάσισε να "αδειάσει" το συνεργάτη του στο Επιμελητήριο και να καταδικάσει  τις απανωτές του επιθέσεις προς το Δήμαρχο Πνευματικό.

Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το "άδειασμα" θα έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο στις σχέσεις του Προέδρου με το Δημ. Μπίτζιο. Θεωρούμε ότι πιθανότατα να αποτελεί μια δήλωση "υποταγής" στο Δήμαρχο για ν' αποφευχθούν κι' άλλα "παρατράγουδα" όπως αυτά με τον Χρ. Κορδώση και την Έρ. Καραμαλίκη.

Για τον Αλέκο όμως είναι άλλος ένας παράγοντας τον οποίο βάζει "από κάτω" με διαφορετικές αφορμές πάντως ανά περίπτωση.

Πρώτα ήταν ο Βασ. Νανόπουλος που έχει πάψει προ πολλού να ασκεί αντιπολίτευση και τα φορτώνει όλα στους Σταυρέλη και Χασικίδη.
Μετά ήταν οι δυο τελευταίοι και ο Οικονόμου με αφορμή την υπόθεση των αγώνων σε κλουβιά.
Τώρα είναι οι Μπίτζιος και Πιτσάκης.

Προς το παρόν ο μόνος που φαίνεται να μην το βάζει κάτω είναι ο Βασ. Πανταζής που δεν δείχνει διατεθειμένος να οπισθοχωρήσει.

Βέβαια όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Αλέκος κέρδισε και τον "πόλεμο". Απλά οι υπόλοιποι διεκδικητές του Δήμου προσπαθούν να αποφύγουν μια κατά μέτωπο σύγκρουση που μπορεί να τους συμπαρασύρει στα πολιτικά τάρταρα.

Φαίνεται ότι ο Αλέκος είναι καλύτερα προετοιμασμένος όπως επίσης καταλαβαίνει ότι οι Κορίνθιοι έχουν αποδεχθεί το χαρακτήρα του (είτε συμφωνούν ή διαφωνούν).
Από την άλλη μπορείτε να φανταστείτε το Ν. Σταυρέλη ή το Χρ. Χασικίδη να περνάνε στην επίθεση; Το αντέχουν να "τασαλακώσουν" το προφίλ τους;

Αυτή όμως η αποφυγή του "τσαλακώματος" ίσως να εκληφθεί και ως αδυναμία ή ακόμη και συνενοχή στα μάτια της κοινής γνώμης. Μεγάλο δίλημμα.

Προς το παρόν, λοιπόν, ο Αλέκος δείχνει ότι ακόμη ελέγχει το παιχνίδι, είναι ζωντανός πολιτικά, και δεν είναι απίθανο να τον δούμε να παίρνει και πρωτοβουλίες.
Αυτό που του λείπει είναι ένα νέο και πειστικό όραμα για το μέλλον του Δήμου το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει. Καθόλου.

Από την άλλη όμως το νέο και πειστικό όραμα δεν φαίνεται να το προσφέρει και κανένας εκ των υπολοίπων. Οπότε; Αναμείνατε στις οθόνες σας.

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι πιθανώς να μας θεωρούν ακόμη και εμπαθείς στις αναλύσεις μας, βλέπουμε με ικανοποίηση ότι και άλλοι αρθρογράφοι (όπως π.χ. ο "Αριστοφάνης" από το moriasnews) που βλέπουν στην Κόρινθο αυτά που βλέπουμε και εμείς.
 

ΚΟΡΥΦΗ