ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ο Δ. Οικονομάκος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

Λόγω νομικού κωλύματος, το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» προχώρησαν σε αλλαγή του επικεφαλής στο Δήμο Καλαμάτας. Η αλλαγή γνωστοποιήθηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Λόγω νομικού κωλύματος, το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» προχώρησαν σε αλλαγή του επικεφαλής στο Δήμο Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση έγινε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, όπου ανακοινώθηκε ότι τελικά υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Καλαμάτας θα είναι ο 33χρονος Δημήτρης Οικονομάκος.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος κατέλαβε τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη θέση του Παναγιώτη Κουφαλάκου, ο οποίος τέθηκε υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως για το δήμο Οιχαλίας, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο 28χρονος Κώστας Ρεϊντζόπουλος.

Ο λόγος που οδήγησε στην αντικατάσταση είναι πως ο Παναγιώτης Κουφαλάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, δηλαδή νομικού προσώπου η εποπτεία του οποίου είναι αρμοδιότητα του δήμου.

Αν και στις προηγούμενες εκλογές δεν ίσχυε κάποιο παρόμοιο ασυμβίβαστο, φαίνεται ότι για τις προσεχείς εκλογές του Μαΐου τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Έτσι, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αργοπορία στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, σε περίπτωση που άλλαζε και πάλι ο νόμος, το ΚΚΕ και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραπάνω αλλαγή.

Άλλωστε, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος δεν μένει εκτός ψηφοδελτίων. Κατάγεται από τη Μάνη και έτσι αποφασίστηκε να είναι εκεί υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεφαλής της οποίας μέχρι σήμερα είναι ο Κώστας Λαμπρινέας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, είναι στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει επιδείξει πλούσια δράση στα εργατικά ζητήματα, ενώ τον χαρακτηρίζει το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό.

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις στην συνέντευξη τύπου των στελεχών του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». έκλεισε ο κύκλος των επικεφαλής του συνδυασμού στη Μεσσηνία και αρχίζει η μάχη για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους δήμους Τριφυλίας, Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος θα είναι αντίστοιχα οι: Σαράντος Κουκούμης, Κώστας Αποστολόπουλος και Σοφία Αποστολοπούλου.

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr

ΚΟΡΥΦΗ