ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ -

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία το Νοέμβριο του 2007 σηματοδότησε πολιτικές εξελίξεις στο νομό.

Η καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κορινθία κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή, με ποσοστό που υπερέβη τον μέσο όρο του στην Επικράτεια, σηματοδοτεί μια σειρά εξελίξεων στον νομό.

Ειδικότερα, από τους 6 υποψήφιους βουλευτές καθαρά μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε μόνον ο Πάνος Μπεγλίτης.

Από τους άλλους 5, άλλοι απόλυτα (Χωρέμης, Μανωλάκης) και άλλοι σχετικά (Φαρμάκη, Βενετσάνος, Λιακοπούλου) στήριξαν την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

Από τους πρώην υποψήφιους Κοτσώνης και Μαρία Παπανδρέου ήσαν από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Βενιζέλου, ενώ ο Θέμης Λέκκας έγειρε ελαφρά προς την πλευρά Παπανδρέου (αν και Σημιτικός), κυρίως λόγω των καλών προσωπικών του σχέσεων με τον Μπεγλίτη.  

Από τα λοιπά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Γέρου στήριξε από την αρχή τον Γ. Παπανδρέου, ενώ από τους πρώτους που συντάχθηκαν επίσης με τον Γιώργο ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Πανουτσόπουλος και ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Γιάννης Δημητρέλλος.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη με επικεφαλής τον Νίκο Πετρόπουλο πήγαν στο μπλοκ Παπανδρέου, όπως άλλωστε και το σύνολο των συνδικαλιστών του νομού. 

Από τους αυτοδιοικητικούς η πλειοψηφία στήριξε Παπανδρέου με επικεφαλής τον Νίκο Παπαϊωάννου, από τους πιο ξεκάθαρους φίλους του νυν προέδρου. Το ίδιο έπραξε και ο Θάνος Γεώργας 

Ερωτηματικά υπάρχουν για την στάση του Αλ Πνευματικού, ο οποίος αρχικά ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

Από την άλλη μεριά Μανωλάκης και Χωρέμης έχουν υποστεί ασφαλώς σοβαρά πλήγματα (ειδικά ο δεύτερος), αλλά την αληθινή κατάσταση της πολιτικής τους υγείας θα την διαπιστώσουμε στο μέλλον.

Σε πιο δυσχερή θέση είναι η Μαρία Παπανδρέου και ο Θόδωρος Κοτσώνης. Κι αν για τον κ. Κοτσώνη το κακό είναι μικρό -δεδομένου πως ήταν έτσι αλλιώς «στας δυσμάς» του πολιτικού του βίου και απλώς ρίσκαρε τα τελευταία του χρήματα στην πολιτική ρουλέτα- για την κυρία Παπανδρέου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού διατηρεί ακόμα πολιτικές φιλοδοξίες

ΚΟΡΥΦΗ