ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Νικολάκου ....«Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανάλαβε διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και σημαντικούς «παίχτες» της τουριστικής βιομηχανίας αποτέλεσμα των οποίων ήταν η Easy Jet να φέρει πτήσεις στην Καλαμάτα

«Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας χτυπάει η καρδιά της τουριστικής ανάπτυξη της Πελοποννήσου» τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», τον υπεύθυνο διαχείρισης του αεροδρομίου , τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του αεροδρομίου και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014.

 Στη συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση των επιβατών και συζητήθηκαν οι εργασίες που ήδη εκτελεί η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τον κόμβο αλλά και την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των ταξί, καθώς και την τυποποίηση- προβολή των τιμών από αεροδρόμιο κάθε προορισμό. Η κα. Νικολάκου δήλωσε επίσης ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος” αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού της Πελοποννήσου συνολικά. «Για το λόγο αυτό έγκαιρα προγραμματίσαμε και δεσμεύσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μελέτη που την ευθύνη κατάρτισης είχε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».

Η κα Νικολάκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η μελέτη έχει ήδη καταρτιστεί και βρίσκεται προς αξιολόγηση στη Διαχειριστική Αρχή. Παράλληλα υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κόμβος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, ενώ κρίσιμη είναι η απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να παραχωρήσει έκταση τριανταπέντε στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Πέραν του τομέα των υποδομών, επιχειρείται με δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος” η περαιτέρω ανάδειξή του, ενώ γίνονται στοχευμένες ενέργειες για την προσέλκυση νέων πτήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανάλαβε διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και σημαντικούς «παίχτες» της τουριστικής βιομηχανίας αποτέλεσμα των οποίων ήταν η Easy Jet να φέρει πτήσεις στην Καλαμάτα. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις στοχευμένες συνέργιες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή με την Aegean, η οποία «ανοίγει» ολοένα και περισσότερες αγορές, καθώς και για το νέο στόχο που θέτουν και αφορά την προσέλκυση της British Airways με προγραμματισμένες πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.  

Εκτός αυτών ο ανταγωνισμός των αεροπορικών εταιρειών προσέλκυσε και άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας να σημειώσει ρεκόρ αφίξεων το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 61,25% σε σύγκριση με το 2012 ενώ οι πρωτιές συνεχίζονται και το 2014. Με στόχο τη στήριξη και προβολή των νέων πτήσεων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες, πραγματοποιεί κάθε χρόνο εβδομαδιαίες προωθητικές δράσεις σε πολυκαταστήματα πόλεων, όπου υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως στο National Geographic του Λονδίνου, το Julius Meinl am Graben της Βιέννη, το Ko Gallerie στο Ντίσελντορφ, το Schrannenhalle at Viktualienmarkt του Μονάχου, αλλά και εκδηλώσεις παρουσίασης της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας σε tour operator και δημοσιογράφους του εξωτερικού Όσλο, Ελσίνκι, Μόσχα, Λονδίνο.

 Με συνέργειες και σκληρή δουλειά κάναμε το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας την Πύλη Εισόδου για την Νότια Πελοπόννησο δήλωσε η κα. Νικολάκου. «Η νέα πενταετία θα αποτελέσει τη περίοδο όπου η Μεσσηνία και η Καλαμάτα θα φύγουν ακόμη πιο μπροστά με βασικό μας εργαλείο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας». 

 

ΚΟΡΥΦΗ