ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Πάτρα:«Ναυμαχία» για το θαλάσσιο μέτωπο – Σύλληψη και του Δημάρχου

κατάθεση δίνουν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του Δήμου, στους οποίους νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αποδίδονται οι κατηγορίες της κατάληψης δημοσίου κτήματος και φθοράς ξένης περιουσίας

11.50 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κατάθεση δίνουν αυτοί την ώρα ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του Δήμου, στους οποίους νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αποδίδονται οι κατηγορίες της κατάληψης δημοσίου κτήματος και φθοράς ξένης περιουσίας.

11.35 Ένταση επικράτησε προς στιγμήν στην πύλη 1 του παλιού λιμανιού στην οδό Γούναρη, όταν τα πρώτα απορριμματοφόρα έφτασαν στο σημείο για να μπουν στον λιμένα και αρχικά δεν επιτρεπόταν η είσοδός τους. Τελικά τα οχήματα μπήκαν στο χώρο, ενώ σε λίγο αναμένεται να φτάσουν και ταξί, σε μια αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα συνεχιζεται η κάθοδος πολιτών στο σημείο.

11.20 Εισαγγελέας έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απήγγειλε στον εργαζόμενο κατηγορίες για πρόκληση φθοράς σε ξένη περιουσία και κατηγορία για ηθική αυτουργία στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του Δήμου ετοιμάζουν να κατεβάσουν απορριμματοφόρα στο λιμάνι, ζητώντας να μην αποδοθούν κατηγορίες στο συνάδελφό τους, ενώ στις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον κλείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

10.55 Ολοένα και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Πάτρας, όπου στην Ασφάλεια κρατούνται ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και εργαζόμενος του Δήμου, που βρέθηκαν το πρωί στον παλιό λιμένα προκειμένου να συνεχίστεί η διαδικασία της αποξήλωσης των κιγκλιδωμάτων, στο μήκος των 3,5 χλμ του παραλιακού μετώπου, που η πόλη ζητά να της αποδοθεί.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς την ίδια ώρα που βρίσκεται στο χώρο κράτησης του αντιδημάρχου και του εργαζομένου, ζητά , σύμφωνα με πληροφορίες, να προσαχθεί ο ίδιος αντί για τον εργαζόμενο, προκειμένου να μην αποδοθούν κατηγορίες στον υπάλληλο, μιας και όπως είπε το γκρέμισμα έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων. Πριν από λίγο με δηλώσεις τους οι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Παπαδόπουλος τάχθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου και της πόλης και καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει άμεσα το θαλάσσιο μέτωπο.

Στο λιμάνι αυτή την ώρα βρίσκονται αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δημήτρης Αϊβαλής, ο Χρήστος Πατούχας, ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Νίκος Τζανάκος, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Π. Σκέντζος, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, (Γ. Ρώρος, Νίκος Στριφτούλιας, Ηλίας Παυλίδης) η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Σαμούρη, Πρόεδροι Σωματείων των Εργαζομένων του Δήμου Τ. Κυριακοπούλου και  κ. Ιατρού, κ.α.

ΚΟΡΥΦΗ