ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Να στηριχθούν οι προσπάθειες της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας

Δε νομίζει ότι η Κόρινθος αντιμετώπισε τα μείζονα προβλήματα.. Δεκάδες άνθρωποι δούλεψαν και δεκάδες επιχειρήσεις με την τροφοδοσία ασχολήθηκαν

Στο θεμα της δημιουργίας ανοιχτής δομής στην Κορινθία κλήθηκε να απαντήσει χθες στην συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε ερώτηση του ΗΛΕΚΤΡΑ.

Το ερώτημα που τέθηκε στον κ. Νίκα, είναι τι πληροφορήθηκε για το στρατόπεδο της Κορίνθου σε εκείνη την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης , εαν ενημερώθηκε για τους πρόσφυγες και εαν η δημιουργία ανοιχτής δομής, ακυρώνει το μνημόνιο συνεργασίας που είχε πρόσφατα υπογραφεί ανάμεσα στον δήμο Κορινθίων και στο Υπουργείο για αξιοποίηση του χώρου. Η απάντηση του Περιφερειάρχη ήταν η εξής:

«Eπισκέφθηκα τον γ.γ. Εθνικής Άμυνας κ. Οικονόμου.Κουβέντιασα κυρίως το θέμα του στρατοπέδου της Τρίπολης αλλά και το θέμα της Κορίνθου το έχω κουβεντιάσει κατ επανάληψη. Έστειλα επίσημη επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον Υπουργό Εσωτερικών ,ώστε να δοθεί μέρος τους στρατοπέδου για τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βεβαίως κρατικές Υπηρεσίες όπως η Αστυνομία. Το στρατόπεδο είναι αρκετές εκατοντάδες στρέμματα .Υπαρχει αρκετός χώρος για όλους»είπε ο κ. Νίκας.

Ο Περιφερειάρχης δεν θέλησε να πάρει σαφή θέση με την εξέλιξη.Αρκέστηκε να επαναλάβει πως τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δήμοι και η Περιφέρεια ταυτίζεται με όποια απόφασή τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα εντέχνως πως το ΔΣ της Τρίπολης υποδέχθηκε τους πρόσφυγες και η Τρίπολη φιλοξενεί κάποιες εκατοντάδες ανθρώπους ,που ζουν αρμονικά. «Το ίδιο συμβαίνει και στο Ναύπλιο και σε δυο ξενοδοχεία» είπε ο κ. Νίκας.

Ο Περιφερειάρχης μας είπε επίσης πως ως δήμαρχος με πολλή αγάπη υποδέχθηκε πολλά καράβια προσφύγων τους οποιους φιλοξένησε (για ελάχιστες ημέρες να σημειώσουμε εμείς – διαβάστε επόμενο άρθρο μας) .

Ο κ. Νίκας μας επανέλαβε πως η πατρίδα μας υφίσταται επίθεση. Επίθεση με την χρησιμοποίηση ψυχών και σωμάτων. Χιλιάδες μπαίνουν στην πατρίδα μας, στα νησιά μας, η κατάσταση είναι απελπιστική. Σε αυτό το εθνικό ζήτημα έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις .Κατόπιν επικαλέσθηκε το πατριωτικό φιλότιμο και την φιλοξενία του Έλληνα .Όμως ο κ. Περιφερειάρχης μέσα σε όλο αυτό αναφερόμενος στην Κόρινθο είπε πως » δεν νομίζει ότι αντιμετώπισε τα μείζονα προβλήματα.. Δεκάδες άνθρωποι δούλεψαν και δεκάδες επιχειρήσεις με την τροφοδοσία ασχολήθηκαν»

Η αλήθεια είναι πως όταν επιμείναμε στον Περιφερειάρχη να του θυμίζουμε πως εδώ πρόκειται για κέντρο ανοιχτής δομής transit,που δεν έχει καμία σχέση με την Τρίπολη και το Ναύπλιο, καθώς επίσης πως η Κορίνθιοι δεν είναι ρατσιστές ,αφού εδω και χρόνια φιλοξενούν μέσα στην πόλη του Κλειστο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών και ζητούν ισοπολιτεία, εκείνος δήλωσε πως οι αποφάσεις Που λαμβάνονται πρέπει να στηριχθούν απο τους Έλληνες της φιλοξενίας και της αγάπης»

Ρεπορτάζ :Tζένη Σουκαρά
http://hlektra.gr/

ΚΟΡΥΦΗ