ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ν. Ζαχαρόπουλος .. “Με ενότητα και συλλογικότητα για το καλό του τόπου μας”

Η Δημοτική αρχή, όπως διαπιστώθηκε στη μοναδική λαϊκή συνέλευση που έκανε τα [9] χρόνια, με καθεστωτικές συμπεριφορές και ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δήμου, εκ του αποτελέσματος, είναι ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, έκλεισε τον κύκλο της πολύ ενωρίτερα από τη λήξη της θητείας της.

*Του Νίκου Ζαχαρόπουλου

Ο ιστορικός Δήμος Σικυωνίων [Σικυώνα-Στυμφαλία-Φενεός] εκ του αποτελέσματος, έχει περιέλθει σε πλήρη αναξιοπιστία, απαξίωση και παρακμή, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και κυρίως στα πολύ σοβαρά ζητήματα των υποδομών και της ανάπτυξης, της εγκατάλειψης των Κοινοτήτων, της ποιότητας του νερού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της καθαριότητας, των βανδαλισμών των αθιγγάνων, των σχολικών μονάδων, της συγκοινωνίας, των πολεοδομικών θεμάτων, του κυκλοφοριακού, του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου, των δρόμων, των αρχαιολογικών χώρων, των αρδευτικών θεμάτων, την απομάκρυνση των υπηρεσιών από τη πόλη και τη περιοχή, της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

Η παρατεταμένη αυτή  παρακμή έχει σοβαρές συνέπειες στην  πρόοδο και  ανάπτυξη της περιοχής, στην ποιότητα της ζωής μας, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου, και  κατ επέκταση των Δημοτών και κυρίως της νέας γενιάς, των παιδιών μας, που τόσο ανάγκη έχουν τη στήριξή μας.

Η Δημοτική αρχή, όπως διαπιστώθηκε στη μοναδική λαϊκή συνέλευση που έκανε τα [9] χρόνια, με καθεστωτικές συμπεριφορές και ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δήμου, εκ του αποτελέσματος, είναι ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά  προβλήματα, έκλεισε τον κύκλο της πολύ ενωρίτερα από τη λήξη της θητείας της.

Αγαπητοί ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, φίλες και φίλοι,  αφού έλαβα σοβαρά  υπόψη:

  • Τις απόψεις και προτάσεις των συνεργατών μου, που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες για το μέλλον και προκοπή του τόπου μας.
  • Τις επιθυμίες των συμπολιτών μας και κυρίως των νέων ανθρώπων, που αναζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν και
  • Την επιστολή του επικεφαλής του Συνδιασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» κ. Μάρκου Λέγγα, που μεταξύ των άλλων  αναφέρει ότι έχουμε κοινή αντίληψη για την πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Σικυωνίων τα τελευταία χρόνια και τις ίδιες αγωνίες  για το πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους συνδημότες και πιστεύει,  όπως και εγώ, πως δεν μας αξίζει αυτός ο τόπος, όπως είναι σήμερα.  

 Πήρα την πρωτοβουλία να συμπορευτούμε με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» σε ισότιμη πολιτική βάση και αμοιβαίο σεβασμό, με μοναδικό σκοπό και στόχο να υπηρετήσουμε όλοι  μαζί τα συμφέροντα του τόπου  και τους Δημότες μας.  

Συμφωνούμε ότι μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα και έχουμε κοινές  προτάσεις που θα μας οδηγήσουν στην αλλαγή σελίδας, στη νέα εποχή για τον Δήμο Σικυωνίων, που αφορούν τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου μοντέρνου πρωτοποριακού Δήμου, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου και τους Δημότες μας.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και να προχωρήσουμε στην ενιαία λειτουργία συνολικά του  Δήμου, Σικυώνα-Στυμφαλία-Φενεός, ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Συμφωνούμε στη διαπίστωση πως ο χρονικός ορίζοντας της θητείας του Δημάρχου  δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δυο τετραετίες.

Αξιοποιούμε όλα τα νέα στοιχεία του «Κλεισθένη» που έχουν σχέση με την απλή αναλογική, την ενίσχυση των Κοινοτήτων, την επιχειρηματικότητα και την άμεση Δημοκρατία, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών στην διαμόρφωση της πολιτικής, που στο κέντρο της θα είναι ο παράγοντας άνθρωπος.

Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για έναν Δήμο που θα διαχειρίζεται τα έσοδά του με διαφάνεια, θα ενισχύει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου και θα διαχειρίζεται τον παραγόμενο πλούτο με την ανάπτυξη έργων υποδομών προς όφελος της περιοχής.

Θα αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου με γνώμονα τη προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους Δημότες.

Θα εκμεταλλευτούμε τις καινοτόμες ιδέες με την  ανάπτυξη  των νέων τεχνολογιών.

Θα πάρουμε πρωτοβουλίες που θα δώσουν το έναυσμα για ένα καινούριο ξεκίνημα, με πολιτικές που θα δώσουν ανάπτυξη και πρόοδο στη περιοχή σε όλους τους τομείς, για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο brain-drain για να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να φτιάξουν τη ζωή τους στον τόπο μας.

Θα αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, οι πλουτοπαραγωγικές μας δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό   για μια δυναμική και αναπτυξιακή πορεία.

Στο κέντρο της πολιτικής μας ο παράγοντας άνθρωπος. Η ίση συμμετοχή των πολιτών στην εξουσία και τη λήψη των αποφάσεων, είναι προϋπόθεση για να έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Από τις πρώτες προτεραιότητες η αντιμετώπιση της καθημερινότητας, το καθαρό νερό σε όλη την έκταση του Δήμου, η διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του  περιβάλλοντος, η αειφορία, η ανάπτυξη στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα,  ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η προστασία των αδέσποτων ζώων, ο τερματισμός των βανδαλισμών των αθιγγάνων και η προστασία του πολίτη.

Θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τον Δήμο μας, να τον απολαμβάνουμε, να χαιρόμαστε και  κανένας Δημότης να μη θέλει να φύγει από τον τόπο μας.

-Οι «καιροί ου μενετοί».  

Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να βάλουμε τον τόπο που κατοικούμε και αγαπάμε πάνω από τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες μας, το εγώ κάτω από το εμείς.

Όλοι μας έχουμε υποχρέωση με το ήθος και τη συμπεριφορά μας να ανοίξουμε καινούριους δρόμους, να μπούνε νέα πρόσωπα στην πολιτική, να αφήσουμε  την ελπίδα ζωντανή  για κάτι καινούριο, το έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία, το έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ας αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν.

Με ενότητα και συλλογικότητα, που θα στηρίζεται σε ιδέες, αρχές και αξίες, να δουλέψουμε, για το καλό του τόπου και των Δημοτών μας.

Με πρωτοπόρους και πρωταγωνιστές τους νέους, να δώσουμε στον Δήμο μας τη χαμένη του ταυτότητα, να τον φέρουμε σε τροχιά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και να τον καταστήσουμε πρωτοπόρο, όπως του αξίζει, όχι μόνο στον Νομό Κορινθίας και τη Περιφέρεια, αλλά σε ολόκληρη τη Χώρα ακόμα και εκτός των συνόρων της, μια πραγματική πρωτεύουσα, κόσμημα, της Δυτικής Κορινθίας.

 

*Ο κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυωνίων

ΚΟΡΥΦΗ