ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Μια πρώτη εκτίμηση για τις εκλογές στην Κόρινθο

Το "δίπολο" Πνευματικού - Νανόπουλου προς το παρόν δείχνει να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τους υπόλοιπους υποψήφιους και πιο συγκεκριμένα από την "Πρωτοβουλία" του ΣΥΡΙΖΑ και το Γ. Γκεζερλή που εντείνει τον αγώνα του.

Οι εκλογές μπαίνουν στην τελική ευθεία και στην Κόρινθο και αναμένεται έπειτα της Μεγ. Εβδομάδας οι τόνοι να ανέβουν και το πολιτικό τοπίο να πολωθεί ακόμη περισσότερο.

Μία πρώτη εκτίμηση σίγουρα έχουν κάνει όλοι, κάποια σημάδια έχουν φανεί ήδη.

Η γενική εντύπωση είναι ότι στον πρώτο γύρο ο νυν Δήμαρχος Αλ. Πνευματικός παραμένει το φαβορί αλλά με μεγάλη φθορά η οποία αναλόγως και άλλων συσχετισμών πιθανότατα να τον οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση.

Το "δίπολο" Πνευματικού - Νανόπουλου προς το παρόν δείχνει να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τους υπόλοιπους υποψήφιους και πιο συγκεκριμένα από την "Πρωτοβουλία" του ΣΥΡΙΖΑ και το Γ. Γκεζερλή που εντείνει τον αγώνα του.

Αυτό που πολλοί υποπτεύονται δηλ. έναν "τελικό" στο β' γύρο μεταξύ των δύο βασικότερων υποψήφιων πιθανώς να συμβεί αλλά πιθανώς επίσης να οδηγηθεί και σε "ντέρμπυ".

Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το "ζευγάρι" πιθανώς και να "τουμπάρει" και να βρεθεί ο κ. Νανόπουλος σε θέση "οδηγού".

Tα θέματα με τα κρουαζιερόπλοια, τους αμιαντοσωλήνες, τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης επιφέρουν σίγουρα μια φθορά στο Δήμαρχο αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί και ένα "τελικό χτύπημα" που όλοι αναμένουμε να δούμε αν θα συμβεί και εάν ναι πως θα το διαχειριστεί η "απέναντι" πλευρά.  

Ο κ. Πνευματικός φαίνεται να εκτιμά ότι

  • κάποιοι συνεργάτες του αποτελούσαν "βαρίδια" πλέον (για διαφορετικούς λόγους πάντως) και οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών περί απόσυρσης ή μεταγραφής στα Περιφερειακά να μην είναι τυχαίες.
  • Το ερώτημα που όλοι πιθανώς να σκέπτονται είναι "πόση φθορά προλαβαίνει να γλυτώσει" σε 33 ημέρες; 

Οι μεταγραφές του κ. Νανόπουλου τόσο από την "Κίνηση" όσο και από το συνδυασμό του νυν Δημάρχου ασχέτως του ποσοτικού οφέλους είναι

  • πάνω από όλα "δηλώσεις" ανοίγματος προς χώρους με παρόμοιες ανησυχίες, μία τακτική που επέλεξε στρατηγικά ως φαίνεται εξ' αρχής, δεδομένου και του ονόματος του συνδυασμού του.

Η "Πρωτοβουλία" που επέλεξε πριν τις εκλογές με την επιλογή του συγκεκριμένου κομματικού στελέχους ως επικεφαλής το αποτέλεσμα τους, είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί περισσότερο ως "ρυθμιστής" στο β' γύρο.

  • Εκεί  μετά τις "φορτούνες" των συνεργασιών με την Κίνηση Πολιτών και τη ΔΗΜΑΡ, η δυναμική παραμένει στάσιμη παρά το αξιόλογο των ανθρώπων που την απαρτίζουν.
  • Θεωρείται δεδομένο ότι η πλειοψηφία της "Κίνησης" θα καταλήξει στον κ. Νανόπουλο σε ενδεχόμενο β' γύρο.
  • Για το ΣΥΡΙΖΑ η στάση του στο β' γύρο φαίνεται ότι θα καθοριστεί και από τη στάση του Δημάρχου προς τον κ. Βουδούρη και πλέον όλα είναι πιθανά όταν πρόκειται γι' αυτό το επίπεδο πολιτικής.

Τέλος όσον αφορά τον κ. Γκεζερλή που φαίνεται ότι θέλει να εντείνει τον αγώνα του πολλά θα εξαρτηθούν και από μια σειρά από "καραμπόλες" τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Περιφερειακά. 

  • Η πρόσβαση του σε τόσο σε λαικά όσο και άλλα "στρώματα" είναι δεδομένη και οι "καραμπόλες" δεν μπορεί να αποκλειστούν εκ των προτέρων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Η σημερινή εξέλιξη με την αποχώρηση Γκεζερλή δείχνει ότι τελικά οι ¨καραμπόλες¨ δεν βγήκαν. Απομένει η υποψηφιότητα του κ. Πιέτρη για την οποία έχουμε όλο τον καιρό να αναλύσουμε, από τη στιγμή που δούμε το ψηφοδέλτιό του.

ΚΟΡΥΦΗ