ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Μεσσηνία-Καλά σημάδια για τη νέα τουριστική περίοδο - 1η χρονιά με ολοκληρωμένο τον αυτοκινητόδρομο

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος στη Μεσσηνία και όλοι πιστεύουν ότι τελικώς οι νέες πτήσεις από το εξωτερικό και ο καινούργιος αυτοκινητόδρομος θα οδηγήσουν σε αύξηση τόσο του αριθμού των επισκεπτών

Συγκεκριμένα αναμένεται σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από το εξωτερικό, καθώς φέτος δεν υπάρχει το αρνητικό κλίμα αβεβαιότητας που υπήρχε πέρσι πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου. Παράλληλα με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο γνωστός ο τουριστικός προορισμός της Costa Navarino φέροντας νέους επισκέπτες στο νομό.

Στο… οδικό μέτωπο η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Παραδείσια - Καλαμάτα έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα, καθώς για πρώτη τουριστική σεζόν υπάρχει σύντομη και ασφαλής οδική σύνδεση της Μεσσηνίας με την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ηδη και παρά την οικονομική κρίση πολλοί επισκέπτες επέλεξαν να περάσουν στη Μεσσηνία τα τριήμερα της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου.

Θετικές ήταν οι ενδείξεις και αυτό το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, ενώ καθόλου άσχημα δεν πάνε και οι μαθητικές εκδρομές. Τα καφέ και τα εστιατόρια της Καλαμάτας και των άλλων τουριστικών περιοχών της Μεσσηνίας είχαν και αυτό το Σαββατοκύριακο πολλούς πελάτες από την Αττική και σίγουρα πολύ περισσότερους από όσους είχαν πέρσι τέτοια περίοδο, όταν δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα ο νέος αυτοκινητόδρομος. Εκτιμάται ότι οι θετικές συνέπειες του νέου αυτοκινητόδρομου θα πολλαπλασιάζονται, καθώς θα διαδίδεται στόμα με στόμα η πληροφορία για το σύντομο και ασφαλές ταξίδι Αθήνα - Καλαμάτα.

Μοναδική αρνητική εξέλιξη είναι η μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που θα πιάσουν το λιμάνι της Καλαμάτας. Οι τοπικοί άρχοντες δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία με συνέπεια να χαθεί η φετινή σεζόν.  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr

ΚΟΡΥΦΗ