ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Με νόημα το συλληπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ανν. Παπακυριάκου για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας, Παπακυριάκος, έγραψε ένα συλληπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Δήμαρχος που είναι γνωστός για την αγάπη του στη μουσική αλλά και για τη φιλοσοφία του γι' αυτή, στο μήνυμα κάνει λόγο για μια γενιά που φεύγει και μαζί της εξαφανίζεται μία ποιότητα και ένα ύφος στη μουσική που δεν το συνααντάς εύκολα σήμερα.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας, Παπακυριάκος, έγραψε ένα συλληπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Δήμαρχος που είναι γνωστός για την  αγάπη του στη μουσική αλλά και για τη φιλοσοφία του γι' αυτή, στο μήνυμα κάνει λόγο για μια γενιά που φεύγει και μαζί της εξαφανίζεται μία ποιότητα και ένα ύφος στη μουσική που δεν το συνααντάς εύκολα σήμερα.

Και κάπως έτσι μείναμε φτωχότεροι.

Οποιος πιστεύει ότι η όμορφη, μικρή μας χώρα, έχει πολλούς τραγουδοποιούς στο ύψος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μάλλον κάνει λάθος. Δυστυχώς έχει λιγοστούς.

Είναι τα μέλη μιας μικρής ομάδας που σέρνει πεισματικά μαζί της όλη την ποιότητα των 60-70-80/es. Τότε που η μουσική σύνθεση φιλτραριζότανε από την καρδιά, οι στίχοι ήσαν φιλοσοφία ζωής, η φωνή μετριόταν με οκταβες και όχι με το ύψος της φούστας και τους κοιλιακούς.

Το ηχόχρωμα καμμία σχέση δεν είχε με το μαύρισμα στις παραλιες. Τότε που και τα πιο σκληρά τραγούδια είχαν απίστευτο λυρισμό. Λίγοι τέτοιοι καλλιτέχνες έχουν μείνει σήμερα και από χθες είναι λιγότεροι.

Η παρέα επάνω δυστυχώς μεγαλώνει. Το έργο που αφήνουν πίσω τους ευτυχώς μένει. Η στενοχώρια μας όμως μεγάλη. Τα ειλικρινή μου συλληπητηρια στη οικογένεια του. Μια οικογένεια όμως που έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη.

Αννίβας Παπακυριάκος

ΚΟΡΥΦΗ