ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΜΑΙΟΣ 2004

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την αυξανόμενη ανεργία και ακρίβεια στην Κορινθία - Προβλήματα χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους στη ΒΕΚΚΑ που συνεχίζουν τη στάση απεργίας - Μάρκου και Πνευματικός θέλουν να είναι υποψήφιοι για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο

Πληθαίνουν καθημερινά τα δημοσιεύματα και οι αναφορές του τοπικού Τύπου για την ολοένα και αυξανόμενη ανεργία και την ακρίβεια που πλήττει την Κορινθία.  Αθηναίος δικηγόρος που έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις Κορίνθιων ανέφερε ότι οι περισσότεροι αγρότες της Κορινθίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση ενώ και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα με δάνεια που πήραν στο παρελθόν και έχουν οδηγηθεί σε ένα φαύλο κύκλο συνάπτοντας νέα δάνεια για να καλύψουν τα παλαιότερα.

Ανάμεσα σε αυτά κυρίαρχο τόνο όσο και δραματικό δίνουν οι μαζικές απολύσεις στις οποίες έχουν προβεί πολλές μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή. ΒΕΚΚΑ, ΕΛΒΙΟΝΥ, ΚΕΡΑΦΙΝΑ και Σωληνουργία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ενώ επενδύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα για μία σειρά διαφορετικών, μεν, λόγων αλλά ενταγμένων στο ίδιο πλαίσιο της κρίσης που μαστίζει την Κορινθία. 

Προβλήματα χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους στη ΒΕΚΚΑ που συνεχίζουν τη στάση απεργίας τους. Οι 250 εργαζόμενοι της επιχείρησης δηλώνουν σε απόγνωση που βρίσκονται χωρίς καμία ενημέρωση και μαθαίνουν όλες τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες έχοντας πάρει μία προκαταβολή 300 ευρώ και δηλώνουν ότι εάν δεν πάρουν και τα υπόλοιπα του μήνα Μαρτίου δεν πρόκειται να μπουν στο εργοστάσιο να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Μπροστά σε 2000 και πλέον φιλάθλους της η Κόρινθος παίζοντας ουσιαστικά και αποφασισμένα κέρδισε την ομάδα του Παναργειακού καθαρά με σκόρ 3-0 και παρέμεινε στην Δ' Εθνική.

Με τον ιδιοκτήτη της Σωληνουργίας κ. Νίκο Στασινόπουλο συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς. Δόθηκε διαβεβαίωση από τη διοίκηση της Σωληνουργίας ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο στην Κόρινθο και πως θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το σωματείο των εργαζομένων για λειτουργικά και εργασιακά θέματα με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Απομένουν 2  περίπου χρόνια μέχρι τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και ο πόλεμος για την εξασφάλιση χρίσματος σε όλους σχεδόν τους Δήμους ξεκίνησε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Κορίνθου τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη Ν.Δ. Στην Κόρινθο λοιπόν, έχουμε ήδη μία πεντάδα από το ΠΑΣΟΚ ενώ η λίστα των ενδιαφερόμενων ενδέχεται να αυξηθεί. Ήδη οι κ.κ. Μάρκου και Πνευματικός έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι για το χρίσμα.

ΚΟΡΥΦΗ