ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Μάχη για γερά νεύρα στο Ξυλόκαστρο με ελαφρό προβάδισμα Τσιώτου

Όσον αφορά τώρα την τελική επικράτηση οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Βλ. Τσιώτος έχει ένα ελαφρό προβάδισμα με το σκεπτικό ότι ο συνδυασμός του έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια διεύρυνσης προς τους συνδυασμούς που έμειναν εκτός "τελικού" και παρά το προβάδισμα 7 περίπου μονάδων του κ.Ανδρικόπουλου από τον πρώτο γύρο η εκτίμηση είναι ότι η ανατροπή (σε σχέση με τον α' γύρο) είναι εξαιρετικά πιθανή

Με τις κεντρικές ομιλίες σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι από τους Ηλ. Ανδρικόπουλο και Βλ. Τσιώτο έληξε η προεκλογική περίοδος και στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Στις τελευταίες ομιλίες του ο Βλ. Τσιώτος έδωσε ιδιαίτερα έμφαση

  • στον εξωστρεφή χαρακτήρα του Δήμου,
  • στην ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο σύνδεσης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Κορινθίας,
  • στην τουριστική ανάπτυξη με την ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στα πρότυπα ευρωπαικών πόλεων (αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται στο Λουτράκι)
  • στην κοινωνική πολιτική αλλά και
  • στην ενωτική προσπάθεια που απαιτείται από όλες τις για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο κ. Ανδρικόπουλος στην κεντρική του ομιλία στο Ξυλόκαστρο επέμεινε στα θέματα ασφάλειας, της ομαλής λειτουργίας του Δήμου σε θέματα πάντως που έχουν να κάνουν περισσότερο με εσωτερικές διαδικασίες, αθλητισμού (είπε χαρακτηριστικά "να διώξουμε τους νέους μας από το Ιντερνετ" πιθανότατα με προορισμό τα .. γήπεδα (;)) και οδοποιίας, ενώ έκανε αναφορά και στα πιθανά οφέλη από τον τουρισμό.

Όσον αφορά τώρα την τελική επικράτηση οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Βλ. Τσιώτος έχει ένα ελαφρό προβάδισμα με το σκεπτικό ότι ο συνδυασμός του έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια διεύρυνσης προς τους συνδυασμούς που έμειναν εκτός "τελικού" και παρά το προβάδισμα 7 περίπου μονάδων του κ.Ανδρικόπουλου από τον πρώτο γύρο η εκτίμηση είναι ότι η ανατροπή (σε σχέση με τον α' γύρο) είναι εξαιρετικά πιθανή.

Σε αυτές τις περιοχές σίγουρα οι κομματικές και ιδεολογικές "γραμμές" υπολείπονται των προσωπικών σχέσεων και των τοπικών συμφερόντων παρόλα αυτά αρκετοί αναρωτώνται πως κάποιοι από το συνδυασμό του κ. Ζάρρου (έναν αρκετά "προοδευτικό" συνδυασμό) θα ψηφίσουν αυτόν του κ. Ανδρικόπουλου που είναι γεμάτος με στελέχη που βρίσκονται ιδεολογικά σχεδόν στην άλλη άκρη του πολιτικού "φάσματος".

Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για το συνδυασμό του κ. Μπρακούλια που είχε ένα μεγάλο κομμάτι από το λεγόμενο "παλαιό ΠΑΣΟΚ"

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι ο κ. Τσιώτος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι και από τους δυο παραπάνω συνδυασμούς αφού η πλειοψηφία των στελεχών των συνδυασμών τόσο του κ.Ζάρρου όσο και του κ. Μπρακούλια φαίνεται να έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν τον κ. Τσιώτο και υπό αυτή τη λογική του καταλογίζουν ένα ελαφρό μεν αλλά υπαρκτό προβάδισμα που πάντως δεν ξεκαθαρίζει ακόμη την κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, στο συνδυασμό του κ. Ανδρικόπουλου, γίνεται μια προσπάθεια διεύρυνσης της τελευταίας στιγμής χωρίς όμως συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά περισσότερο με τη λογική των προσωπικών σχέσεων και του μετεκλογικού "πάρε-δώσε" με τους δύο συνδυασμούς.

Είναι αλήθεια όμως ότι αρκετές προσπάθειες προσκρούουν στον χαρακτήρα του συνδυασμού που έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου της περιοχής ως στελέχη συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης (ασχέτως αν τελικά δεν έλαβαν καμία επίσημη υποστήριξη) και αυτό δυστυχώς μοιάζει πολύ δύσκολο να αλλάξει πλέον

Ένα τελευταίο στοιχείο που πιθανώς να παίξει το ρόλο του είναι η στάση που θα κρατήσει ο συνδυασμός του κ. Ανδρικόπουλου σε περίπτωση νίκης προς το συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου Αντ. Κλαδούχου και ιδιαίτερα προς στελέχη που βρίσκονται στο συνδυασμό του κ. Ζάρρου.

Η μάχη την Κυριακή θα είναι για γερά νεύρα.

ΚΟΡΥΦΗ