ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ποδόσφαιρο -

Λίγο τσίπα ρε παιδιά

Αν σήμερα ο Μπαμπινιώτης έβγαζε λεξικό δίπλα από το όνομα ΠΑΣ Κόρινθος θα έβαζε σίγουρα την λέξη κατάντια και ξεφτίλα

Γράφει ο Βασίλης Δελής

Αν σήμερα ο Μπαμπινιώτης έβγαζε λεξικό δίπλα από το όνομα ΠΑΣ Κόρινθος θα έβαζε σίγουρα την λέξη κατάντια και ξεφτίλα. Έτσι είναι ρε παιδιά. Άνω κάτω, κάτω πάνω, έχει γίνει η αγαπημένη μας ομάδα. Άρχισαν τα όργανα προ πολλού αλλά τώρα άρχισαν να χτυπάνε πιο έντονα πιο δυνατά., Λέει ο Δελής.

Από τη στιγμή που έγινε η πρώτη μήνυση άστα να πάνε – πήγανε. Βλέπω σίριαλ σε συνέχειες που θα ξεπεράσει και τη λάμψη. Έγινε η διαδικασία για την εκλογή νέας διοίκησης της Μπάρτσα και έγιναν όλα μπάχαλο. Λίγο πολύ όλοι ξέρετε τι έγινε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου την περασμένη Τετάρτη, 17 του μήνα

Αν ασχοληθώ ε τα επεισόδια θα διαφημίσω πολλούς και δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Απλά λέω ότι ευτυχώς που δεν έπεσε η πρώτη μπουνιά, αλλιώς κλάφτα Χαράλαμε. Έγινε μια εκλογική διαδικασία – παρωδία και βγήκε νέα διοίκηση Ξέρετε παιδιά τι λέει ο Μπιλ;

Τα όσα έγιναν στο εργατικό Κέντρο είναι μια μικρογραφία του Ελλαδιστάν. Δυστυχώς. Όλοι μας, επαναλαμβάνω, όλοι μας, έχουμε ευθύνη για τα ρεζιλίκια. Όλοι μας έχουμε πέσει πάνω στο πτώμα της αγαπημένης μας ομάδας και τα ποδοπατάμε.

Αφού ρε παιδιά όλοι μας αγαπάμε την Κόρινθο (έτσι δεν δηλώνουμε;) τότε «προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός, προς τι η αλληλοεξόντωσις» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Τσαγανέας. Προς τι οι τσαμπουκάδες, τα βρισίδια, οι επικλήσεις στα …θεία αλά γαλλικά και τα υπόλοιπα απαράδεκτα;

Εδώ φτάσαμε σε σημείο όταν ο Μαυρονάσιος διάβασε το όνομα του Σπύρου Μαργαρίτη στο ψηφοδέλτιο του να ακουστούν αποδοκιμασίες γιατί κάποιοι από τους νέους δεν γνω- ρίζουν την ιστορία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Κορίνθου.

Και μη μου πει κανείς ότι το έκαναν για τον Σταματάκη, γιατί οι αποδοκιμασίες ακούστηκαν 10 δευτερόλεπτα μετά την ανάγνωση του ονόματος του Μαργαρίτη. Αλλά και έτσι να συμβαίνει κανείς δεν πρέπει να απαξι νει την προσφορά τους στην ομάδα, παρά τα λάθη τους.

Όλοι πρόσφεραν: και ο Σταματάκης, και ο Γιαννίκος, και ο Φαρμάκης και ο Καρασταμάτης. Και μην ξανακούσω παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να δηλώνει πως γι αυτή την ομάδα έχω δώσει το αίμα μου και την ζωή μου. Γιατί ρε μάγκα δεν πληρωνόσουν και μάλιστα πλουσιοπάροχα;

Μην ξανακούσω αυτό το παραμύθι. Φυσικά δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Έτσι δεν είναι φίλε μου παλαίμαχε ποδοσφαιριστή της Κορίνθου (όπως μου είπες…). Ω φίλαθλος και ως αθλητικός συντάκτης δηλώνω για άλλη μια φορά ότι δεν είμαι με κανέναν σας.

Είμαι με την αγαπημένη μου Μπάρτσα. Μακάρι μέσα από όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν να βγει κάτι θετικό για την Κόρινθο. Μακάρι, αν και δεν το πολυπιστεύω. Διότι, όλοι μας έχουμε καεί στο χυλό και φυσάμε πλέον και το γιαούρτι.

Ενωτικός είμαι, μόνο εάν βγει κάτι θετικό για την ομάδα μου. Το να παρουσιάζομαι ενωτικός είναι όνειρο θερινής νυχτός. Διότι μετά τα όσα έγιναν στο εργατικό κέντρο, αν και ο έλληνας είναι πρωταθλητής στην κολοτούμπα δεν νομίζω ότι θα φιλιώσουνε για το καλό της ομάδας. Τελεία και παύλα.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τη συνέντευξη του Μαυρονάσιου. Την είδατε στα κανάλια και στα σάιτ. Εγώ το ζουμί που έβγαλα είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται με μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και η Κόρινθος βλέπω να οδηγείται στο πρωτοδικείο που θα ορίσει προσωρινή διοίκηση για να διενεργήσει νέα γενική συνέλευση, εκλογές, κ.λπ.

Αλλά παιδιά χάνετε πολύτιμος χρόνος σε βάρος της πολύπαθης ομάδας Οπότε περιμένουμε και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Χαίρετε

Υ.Γ. Έφυγε ένας καλό φίλος και ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Ραφτόπουλος. Εκφράζω την συμπόνια μου και τα συλλυπη- τήρια στους δικούς του.

Υ.Γ2. Μεγαλοπαράγοντας ποδοσφαιρικός από ομάδα που πρωταγωνίστησε την περασμένη σεζόν τάχει βάλει με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας. Ο λόγος; Ακόμα ψάχνω.

Υ.Γ3. Κάτι που ακούγεται για συγχώνευση ΑΟ Ζευγολατιού Κορίνθου 2006 είναι κατά τον Δελή παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά και χωρίς δράκο. Ξαναχαίρετε. 

ΚΟΡΥΦΗ