ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -

Λακωνία - Μεσσηνία: Ανεμοστρόβιλοι ξήλωσαν ακόμη και τάφους [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Ανεμοστρόβιλος έπληξε σήμερα το πρωί τη Σκάλα Λακωνίας αλλά και το Ασπρόχωμα Καλαμάτας αφήνοντας πίσω του κατεστραμμένα σπίτια και μαγαζιά, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα ακόμη και ξηλωμένους τάφους.

Σύμφωνα με το APELA.GR, στη Σκάλα Λακωνίας όλα ξεκίνησαν περίπου στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας. Αυτή την ώρα η περιοχή δεν έχει ρεύμα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να καταγράψουν τις ζημιές. 

Λίγα λεπτά μετά τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας η δυνατή καταιγίδα και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή του Ασπροχώματος Καλαμάτας, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές  και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ μία νταλίκα ανετράπη από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ αυτή την ώρα αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ, δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

ΚΟΡΥΦΗ