ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Κοντράρονται ο Σαμαράς με τον Τατούλη με φόντο τις εσωκομματικές - Τι συμβαίνει στην Κορινθία

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ στελέχη του Αντώνη Σαμαρά στηρίζουν τον Αδωνι Γεωργιάδη. Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του tovima.gr για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

«Στην περιοχή που ελέγχει, όσο κανείς, ο κ. Σαμαράς, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τάσσεται υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ενώ δυνάμεις καταγράφει ειδικά στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στην Αργολίδα, ο κ. Γεωργιάδης.

Κορινθία:
Ο Χρήστος Δήμας δεν εκδηλώνεται, αν και λέγεται πως κλίνει προς τον κ. Τζιτζικώστα, όπως και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Δημητρόπουλος. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζής που έχει εκλεγεί με την παράταξη του Βασ. Νανόπουλου

Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης που τυγχάνει και πολιτικός φίλος του νυν προέδρου, αλλά και ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς. Από τα νέα στελέχη ο Βασίλης Μπαλάφας και η Κατερίνα Οικονόμου

Αρκαδία:
Υπέρ του κ. Τζιτζικώστα τάσσεται ο βουλευτής Κώστας Βλάσσης, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη τάχθηκε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Μεσσηνία:
Στο «προπύργιο» του κ. Σαμαρά όπου εκλέγεται από το 1977, οι υποστηρικτές του είναι μοιρασμένοι μεταξύ των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα.

Ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ψηφίζει τον κ. Μητσοτάκη, ενώ στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα τάσσονται ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης (σ.σ. είναι και κουμπάρος του) και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς συντάχθηκε με τον κ. Γεωργιάδη.

Αργολίδα:
πέρ του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, τον κ. Τζιτζικώστα στηρίζουν ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Σαραβάκος, ο δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος, ενώ πολλούς υποστηρικτές έχει και ο κ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του οποίου παρέστη προ ημερών η πεθερά του κ. Σαμαρά.

Λακωνία:
Στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, όπως και η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ενώ υπέρ του κ. Τζιτζικώστα τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυριάκος Διαμαντάκος».

ΚΟΡΥΦΗ