ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Κίνδυνος να χαθούν 293 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τον κίνδυνο να χαθούν 293.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου επεσήμανε ο νέος Περιφερειάρχης Παν. Νίκας εξαιτίας έλλειψης ώριμων μελετών.

Τον κίνδυνο να χαθούν 293.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου επεσήμανε ο νέος Περιφερειάρχης Παν. Νίκας εξαιτίας έλλειψης ώριμων μελετών. Ο 'ίδιος σημέιωσε ότι θα ξεκινήσει επισκέψεις σε κάθε νομό προκειμένου να γίνει μια «ακτινογραφία» των ενταγμένων έργων και να διαπιστωθεί τι δυνατότητες υπάρχουν για έγκαιρη ωρίμανση των μελετών σε ορισμένα από αυτά.

Πιο αναλυτικά σε ανάρτησή του σημείωσε.

-Τον κίνδυνο να χαθούν 293.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω έλλειψης ώριμων μελετών, επισήμανα χθες, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

Μετά από σχετική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για θέματα του ΕΣΠΑ, συνειδητοποίησα ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή έργα που πρέπει να απενταχθούν, διότι δεν είναι ώριμα μελετητικά και κάποιος πρέπει να πάρει το κόστος.

Και θα το πάρουμε εμείς. Το χθες έχει τελειώσει. Δεν θέλω να προσδιοριστεί η δική μας πορεία με το τι έγινε χθες, θα αναφέρομαι σε αυτό το θέμα μόνο όταν υπάρχει ακραία αναγκαιότητα.

Έδωσα ήδη εντολή να σταματήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να απασχολούνται με μελέτες μικρών έργων που μπορεί να εκτελέσει ο οποιοσδήποτε δήμος, να αφοσιωθούν στο εξής σε μεγάλα και σημαντικά έργα:

Υπάρχουν έργα που πρέπει να ενταχθούν μέχρι το 2021, αλλά δεν υπάρχουν μελέτες. Πρέπει να εξευρεθούν μελέτες, διαφορετικά τα χρήματα θα επιστραφούν στην κυβέρνηση. Δυστυχώς, οι πολιτικές αποφάσεις υπερίσχυαν των τεχνοκρατικών δεδομένων…

-Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω επισκέψεις και συσκέψεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα προκειμένου να γίνει μια «ακτινογραφία» των ενταγμένων έργων και να διαπιστωθεί τι δυνατότητες υπάρχουν για έγκαιρη ωρίμανση των μελετών σε ορισμένα από αυτά.

-Σε κάθε νομό θα δώσω απάντηση για κάθε έργο ξεχωριστά. Όχι πολιτικές απαντήσεις, δεν επιδιώκουμε να «φορτώσουμε» το οιοδήποτε στον οιονδήποτε, αλλά θα κάνουμε προσπάθεια να λύσουμε προβλήματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξίζει καλύτερα πράγματα και θα είναι τραγωδία να χάσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ.

ΚΟΡΥΦΗ