ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Καμία ανησυχία για τις δονήσεις στον Κορινθιακό

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ιωάννης Μπασκούτας ως προς τις δονήσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο δυτικό Κορινθιακό κόλπο

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ιωάννης Μπασκούτας ως προς τις δονήσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο δυτικό Κορινθιακό κόλπο τονίζοντας ότι δεν συνιστούν κάποιο σημαντικό γεγονός, αντιθέτως είναι φυσιολογικές και στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής ενώ δεν συνδέονται με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Η τελευταία σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μέγεθος 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, κοντά στο ύψος των Καμαρών Αιγιαλείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι, στις 29 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 25 Ιανουαρίου ένας ακόμη σεισμός με μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

ΚΟΡΥΦΗ