ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Καλοκαιρινή «βόμβα» σκουπιδιών στο Ξυλόκαστρο;

Θα είναι ενδιαφέρον λοιπόν, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αν κάποιος ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο κ. Ανδρικόπουλο, πρώτον εάν το έγγραφο είναι υπαρκτό και εάν ναι γιατί αποσιώπησε το σενάριο αυτό το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί καταδικαστικά για την περιοχή.

Προβληματισμός, αλλά και μια περίεργη σιωπή πλανώνται πάνω από την περιοχή του Ξυλοκάστρου μετά την αποκάλυψη εγγράφου του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου από την ιστοσελίδα sfedona.gr

Στο έγγραφο που φέρεται να υπογράφει ο μηχανικός του ΦΟΔΣΑ κ. Ν. Αγγελόπουλος, και έχει τον τίτλο: «Ανάλυση σεναρίων για ενσωμάτωση προτάσεων ολοκληρωμένης τοπικής  διαχείρισης» προτείνονται δυο σενάρια για την ολοκληρωμένη τοπική διαχείριση των απορριμμάτων.

Το βασικότερο σενάριο που προτείνεται είναι αυτό που θέλει το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου να παραμείνει ως ΧΥΤΥ υπολειμμάτων των μονάδων Ξυλοκάστρου – Κορίνθου (ή Κορινθίας;) σε μόνιμη βάση, αλλά και αυτών της … Αργολίδας για τρία το πολύ χρόνια.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το σενάριο αυτό αποτελεί μια «βόμβα», τουλάχιστον για πολιτικούς παράγοντες στο Ξυλόκαστρο που μέχρι στιγμής έχουν αντισταθεί σε πιέσεις να δεχθούν να γίνουν μία «χαβούζα» της Κορινθίας.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι άλλο. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος, τυγχάνει να είναι και ο Δήμαρχος του Ξυλοκάστρου.

Άρα, εφόσον αυτό το έγγραφο είναι υπαρκτό, αυτό το σενάριο που προτείνεται ως επικρατέστερο ήταν εν γνώσει του όλον αυτόν τον καιρό;

Άρα εφόσον το έγγραφο είναι υπαρκτό γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν στο Ξυλόκαστρο, ούτε καν να το φέρει ως ένα σενάριο σε κάποια συνεδρίαση του Δ.Σ.;
Το οποίο μας παραπέμπει σε άλλες σκέψεις. Είτε δεν υπάρχει αυτό το έγγραφο ή ο Δήμαρχος ενώ γνώριζε το σενάριο το απέκρυψε από τους πάντες στην περιοχή για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει στο επόμενο Δ.Σ.

Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε πιθανώς να μην έχουν άδικο αρκετοί στο Ξυλόκαστρο που άρχισαν να αναρωτούνται αν ο Δήμαρχος λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της περιοχής του ή υπέρ του Φορέα που προεδρεύει. Είναι υποθέσεις που ήδη έχουν αρχίσει να σκέπτονται αρκετοί στο Ξυλόκαστρο που δεν βλέπουν το Δήμαρχο να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο, τηρώντας σιγή … ιχθύος.

Βέβαια, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα. Όπως, ποιος διέρρευσε το έγγραφο στην ιστοσελίδα και ποιον θέλει να δείξει πίσω από τα προφανή.

Κατά τα υπόλοιπα, ο κ. Ζάρρος έκανε μια απλή αναφορά «ότι πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο», ο. Μπρακούλιας δεν είπε τίποτα και η παράταξη του κ. Τσιώτου εξέδωσε Δελτίο Τύπου  στο οποίο αναφέρει την πάγια θέση της ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής.

Θα είναι ενδιαφέρον λοιπόν, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αν κάποιος ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο κ. Ανδρικόπουλο, πρώτον εάν το έγγραφο είναι υπαρκτό και εάν ναι γιατί αποσιώπησε το σενάριο αυτό  το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί καταδικαστικά για την περιοχή. Διότι και βάσει του σεναρίου αυτού, τίθεται το ερώτημα: τι είναι περισσότερο, πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ή Δήμαρχος Ξυλοκάστρου;

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος, έχει ήδη επιχειρήσει να παραιτηθεί (ή αποδράσει;) 3 (!!) φορές από την προεδρία του ΦΟΔΣΑ χωρίς όμως επιτυχία. Τι είναι αυτό που τον πιέζει τόσο πολύ να παραιτηθεί και τι είναι αυτό που τον κρατάει κάθε φορά; Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό τον καιρό τελεί και πάλι υπό παραίτηση.

Και για να ελαφρύνουμε στο τέλος και λίγο το κλίμα θα προτρέπαμε το Δήμαρχο να μην μπερδέψει κάποια ημέρα τους φορείς τους οποίους προΐσταται και αντί να καταθέσει την παραίτησή του στο ΦΟΔΣΑ το κάνει στο Δημαρχείο.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ