ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Καλαμάτα: Στο βόρειο πάρκινγκ φέτος ο σαϊτοπόλεμος

Στο κέντρο της Καλαμάτας, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα θα αναβιώσει την Κυριακή του Πάσχα το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, στις 8 μ.μ.

Στο κέντρο της Καλαμάτας, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα θα αναβιώσει την Κυριακή του Πάσχα το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, στις 8 μ.μ.

Οπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, το έθιμο έπρεπε να έρθει στο κέντρο της πόλης, όπως γινόταν και παλιά. «Να έρθει ο κόσμος να δει το σαϊτοπόλεμο αλλά και τα άλλα δρώμενα. Περιμένουμε όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται εδώ για τις γιορτές» είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης μίλησε και για τις άλλες εκδηλώσεις που θα είναι οι εξής: αύριο Μεγάλη Παρασκευή στις 6 π.μ. και στις 12 μ. θα έχουν προγραμματιστεί γεμίσματα σαΐτας στην οδό Σπάρτης 45.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. στη Ράχη και στον Αβραμόγιαννη θα κάψουν τον Ιούδα, όπως και στις 9.30 στην Πλατεία Φυτειάς. Ο σαϊτοπόλεμος θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στις 8 μ.μ. στο βόρειο τμήμα του πάρκινγκ απέναντι από την Πλατεία Οθωνος. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα κάψουν τον Ιούδα και θα ρίξουν σαΐτες στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αιθαίας. Τέλος την Τετάρτη στο Πλατύ θα ξεκινήσουν οι ιπποδρομίες στις 11 π.μ. στο ιπποδρόμιο.

Τα μπουλούκια και το Σύλλογο Σαϊτολόγων Καλαμάτας εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο Κώστας Μπουρδέκας.

www.eleftheriaonline.gr

ΚΟΡΥΦΗ