ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Καλαμάτα: Αντίθετος στην κατάργηση νομικών προσώπων των δήμων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

σημείωσε ότι «οι δήμοι έχουν μειώσει στο 1/5 τα νομικά τους πρόσωπα κι αν απολυθούν οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν» αφού, όπως είπε, μέσα από αυτές τις επιχειρήσεις παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες

Την αντίθεσή του στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή των Βαϊων και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων και την απόλυση των υπαλλήλων τους, εκφράζει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι «οι δήμοι έχουν μειώσει στο 1/5 τα νομικά τους πρόσωπα κι αν απολυθούν οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν» αφού, όπως είπε, μέσα από αυτές τις επιχειρήσεις παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες.

«Αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «τυπικά και ουσιαστικά καταργείται το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ» ενώ εξέφρασε την άποψη πως οι δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Δεν μπορούν να αφήσουν ακρωτηριασμένους τους δήμους και δεν πρέπει να ανεχθούμε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία» επεσήμανε ο κ. Νίκας και τόνισε: «Περιμένουμε από την ΚΕΔΕ να οργανωθεί και να σηκώσει ανάστημα».

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα ανάλογο με αυτό της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΟΡΥΦΗ