ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - Περιφέρεια -

Κ. Μητσοτάκης: “Στην περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται σπουδαία δουλειά”

Επισκεφτήκαμε επίσης και τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων λίγο έξω από την Τρίπολη. Μια μόνο -τη σημαντικότερη- από τις επενδύσεις που συμπεριλαμβάνονται στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Η Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο.

Στην είσοδο των γραφείων της περιφέρειας και πριν μεταβεί ο πρωθυπουργός στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ, προέβη σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από κοινού με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Παναγιώτης Νίκας

“Γνωρίζουμε τα μεγάλα ζητήματα, τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε ως χώρα, τις μάχες που δίνονται σε εθνικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, σε υγειονομικό επίπεδο και τα καταφέρνουμε μια χαρά. Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Σήμερα είχαμε μια πορεία αισιοδοξίας στη δυτική Μεσσηνία. Είδε ο Πρόεδρος εκεί τον αγώνα των απλών ανθρώπων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής. Είδε μονάδες μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, είδε μια σειρά από πολύ σπουδαία έργα που γίνονται σε επίπεδο υποδομών.

Και καταλήξαμε στην Τρίπολη όπου διαπίστωσαν όλοι -και εσείς- το πόσο έχουμε προχωρήσει στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό το οποίο μας ταλαιπωρούσε 20 ολόκληρα χρόνια παίρνει μια λύση. Και από το φθινόπωρο, πλέον, θα έρχονται τα σκουπίδια μας στους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Τον καλωσορίζω, του εύχομαι καλή επιτυχία να έχει, καλή δύναμη, διότι οι αγώνες που δίνουμε σε εθνικό επίπεδο είναι πράγματι δύσκολοι αγώνες και χρειάζεται τη σύμπνοια του λαού μας και τη βοήθεια όλων μας”.

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται πραγματικά μία σπουδαία δουλειά και θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη, με τον οποίο, εξάλλου, έχω μια πολύ τακτική επικοινωνία για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην Πελοπόννησο.
Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να επισκεφτούμε, καταρχάς, τη δυτική Μεσσηνία και να διαπιστώσω και εγώ ο ίδιος με χαρά τη μεγάλη πρόοδο σε μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής τα οποία θα προσθέσουν μεγάλη αξία σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.
Είχα επίσης τη δυνατότητα να επισκεφτώ καινοτόμες μονάδες του πρωτογενούς τομέα και να εκφράσω για ακόμα μια φορά τη χαρά μου για την ευρηματικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων αγροτών. Θα έχουμε σε λίγο τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί τους για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την επόμενη εξαετία, όπου η χώρα κατάφερε παρά το γεγονός ότι συνολικά ο ευρωπαϊκός φάκελος μειώθηκε, να εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους με την προηγούμενη περίοδο. Και αν προσθέσετε σε αυτό και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, θα έχουμε σημαντικότατες οικονομικές δυνατότητες για να στηρίξουμε τον πρωτογενή μας τομέα.

Επισκεφτήκαμε επίσης και τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων λίγο έξω από την Τρίπολη. Μια μόνο -τη σημαντικότερη- από τις επενδύσεις που συμπεριλαμβάνονται στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Όπως γνωρίζετε, ένα πολύπαθο έργο το οποίο καταφέραμε, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, να το ξεμπλοκάρουμε. Ήδη δρομολογείται και μέχρι τα τέλη του έτους θα μπορέσει να υποδεχθεί τα πρώτα απορρίμματα, ώστε να περάσει επιτέλους και η Πελοπόννησος στην εποχή της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει η πληγή αυτή για το περιβάλλον αλλά και για την εικόνα των ανεξέλεγκτων χωματερών και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα απορρίμματα μέσα από τη σύγχρονη αντίληψη που και οι επιταγές της Ευρώπης μας ζητούν να υιοθετήσουμε.

Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχω συνολικά στο αναπτυξιακό δυναμικό της Πελοποννήσου. Η χώρα μας, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρίζει πια σελίδα. Η ανάπτυξη, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα είναι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων ετών.
Η χώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλαπλά επίπεδα, το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ. Ήμασταν η πρώτη χώρα η οποία κατέθεσε την πρόταση για τους νέους πόρους, πολλούς εκ των οποίων θα τους διαχειριστούν και οι Περιφέρειες.
Όλα αυτά συνθέτουν μία εικόνα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας, για το μέλλον της Πελοποννήσου. Ελπίζω να μπορέσω να σας επισκεφτώ σύντομα και πάλι και κάθε φορά να διαπιστώνω την πρόοδο στα σημαντικά έργα τα οποία προχωρούν. Διότι, όπως έχω πει πολλές φορές, δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, μας αρέσουν τα έργα, μικρά, μεσαία και μεγάλα, πάντα προς όφελος των πολιτών, πάντα για να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης”.

ΚΟΡΥΦΗ