ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΙΟΥΝΙΟΣ 2003

Η ανεργία στην Κορινθία, η υδροδότηση της Κορίνθου από τη Στυμφαλία, το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και το λιμάνι της Κορίνθου κυριαρχούσαν στην Κορινθιακή ειδησεογραφία πριν 15 χρόνια σαν αυτή την εβδομάδα

Συνάντηση είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Ν. Ταγαράς με τον υπουργό Εργασίας κ. Δ. Ρέππα. Ο κ. Ταγαράς ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Κορινθία ενώ τόνισε ότι οι αριθμοί των ανέργων που παρουσιάζει ο ΟΑΕΔ δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης καθώς θεωρεί ότι οι άνεργοι είναι κατά πολύ περισσότεροι..    

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για την υδροδότηση της Κορίνθου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ως γνωστόν η Κόρινθος πιέζει τα τελευταία χρόνια για να υδροδοτηθεί από τη Στυμφαλία. Ο Δήμαρχος Στυμφαλίας, κ. Λέγγας ανέφερε ότι την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Δήμου καθώς θέλει αυτή η απόφαση να εκφράζει τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας. Αποφασίστηκε να μεταβούν την 4η Ιουλίου στην περιοχή ο Περιφερειάρχης αλλά και ο Νομάρχης με σκοπό την παρουσίαση των έργων που θα δοθούν από τις παραπάνω πλευρές για να συναινέσει ο Δήμος στην υδροδότηση της Κορίνθου.

"Φωτιά" παίρνει και το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. καθώς ενώ μέχρι πρότινος κανείς δεν εμφανιζόταν να ενδιαφέρεται για μία εκ των θέσεων "4" και "5" στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στην Κορινθία, ξαφνικά 3 στελέχη της δήλωσαν δημόσια ότι ενδιαφέρονται για μία θέση. Πρόκειται για το νεαρό Νομαρχιακό Σύμβουλο, Κ. Κορδώση, το γιατρό Χρ. Σεργεντάνη και τον πρώην υπεύθυνο του ΚΕΠ (Αβραμόπουλος) Δ. Κοσμά.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων ήταν η επέκταση και αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης. Το θέμα έθεσε στο συμβούλιο ο κ. Πνευματικός ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση της πλειοψηφίας περί αναβάθμισης του λιμανιού.

Οι προτάσεις του κ. Πνευματικού έχουν να κάνουν με την επέκταση της ανατολικής προβλήτας του λιμανιού ώστε να δένουν τα κρουαζιερόπλοια όπως επίσης και την επέκταση της ζώνης του λιμανιού έμπροσθεν του Λιμεναρχίου για να μπορούν να δένουνε τα εμπορικά πλοία.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για δημιουργία ενός τουριστικού περιπτέρου. Ο Δήμαρχος κ. Θωμαίδης τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν τα δρομολόγια των οχηματαγωγών πλοίων που μεταφέρουν νταλίκες επιβαρύνοντας έτσι την κυκλοφορία στο κέντρο της Κορίνθου.

ΚΟΡΥΦΗ