ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Υγεία -

Οδύσσεια ηλικιωμένης στην Ανδρίτσαινα για να βρει γιατρό - Διέσχισε αιμορραγώντας όλο το νομό!

όλη αυτή την ώρα η μύτη της γυναίκας αιμορραγούσε, αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, πάλι με ταξί έφτασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ως γνωστόν όμως, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν διαθέτει ωτορινολαρυγγολόγο!

Απίστευτη περιπέτεια για μια γιαγιά από την Ανδρίτσαινα, που διένυσε πάνω από 80 χιλιόμετρα με ταξί στην προσπάθεια της να βρει γιατρό, λόγω των τραγικών ελλείψεων στο σύστημα Υγείας. Λεπτομέρεια; Η ηλικιωμένη καθ' όλη τη διάρκεια του "ταξιδιού"αιμορραγούσε...

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, το περιστατικό συνέβη προ ημερών, όταν η ηλικιωμένη παρουσίασε αιμορραγία στη μύτη και αρχικά πήγε στο Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Και που αλλού να πήγαινε, αφού διαμένει στην συγκεκριμένη περιοχή. Μόνο που η ηλικιωμένη βρήκε την πόρτα κλειστή, αφού ελλείψει προσωπικού στο Κέντρο Υγείας συνήθως μπαίνει λουκέτο τα απογεύματα και οι ασθενείς πρέπει να στραφούν αλλού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η οδύσσεια της...

Αφού δεν βρήκε γιατρό η γυναίκα, αναγκάστηκε και πήρε ταξί  για να πάει στο Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό και να της σταματήσουν την αιμορραγία.

Όμως το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν εφημέρευε οπότε από εκεί την παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, όλη αυτή την ώρα η μύτη της γυναίκας αιμορραγούσε, αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, πάλι με ταξί έφτασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ως γνωστόν όμως, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν διαθέτει ωτορινολαρυγγολόγο! Οι γιατροί που είδαν τη γυναίκα, της είπαν ότι έπρεπε να τη δει άμεσα ωτορινολαρυγγολόγος και αφού της έβαλαν κάποιες γάζες για να σταματήσει κάπως η αιμορραγία, την παρέπεμψαν ή σε ιδιώτη ή σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με το ίδιο ταξί που την περίμενε, η ηλικιωμένη βρήκε τελικά ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο στην Αμαλιάδα, ο οποίος αφού την εξέτασε στο ιατρείο του, προχώρησε σε καυτηρίαση στη μύτη της, που ήταν αναγκαίο να γίνει, και έτσι έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία της γυναίκας, η οποία πάλι με το ίδιο ταξί, επέστρεψε στο σπίτι της στην Ανδρίτσαινα, αφού προηγουμένως είχε περιπλανηθεί σε όλη την Ηλεία, για να μπορέσει να σταματήσει μία αιμορραγία…

Και βέβαια, εάν δεν είχε βρει ιδιώτη ωτορινολαρυγγολόγο, γιατί στο μεταξύ είχε βραδιάσει, ήταν αναγκασμένη να συνεχίσει με το ταξί μέχρι την Πάτρα.

Είναι άγνωστο πόσα χρήματα ξόδεψε η γυναίκα μέσα σε ένα απόγευμα για να μπορέσει να βρει τη γιατρειά της, το ερώτημα όμως είναι, τι θα γινόταν εάν αυτή η γυναίκα δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ταξί για να κάνει όλες αυτές τις διαδρομές σε ολόκληρη την Ηλεία;

ΚΟΡΥΦΗ