ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Ηλεία: Από βουλευτής… βοσκός!

Άφησε το πολιτικό "μαντρί" για ν’ ανοίξει το δικό του στο χωριό

Από το κομματικό… μαντρί της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία, όπου δημιούργησε το δικό του μαντρί. Μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα-φάρμα, τη «Φολόη».

Οι φιλοδοξίες του πρώην βουλευτή και των συνεργατών του είναι μεγάλες καθώς στοχεύουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημά, πέρα από το γάλα που θα παράγεται από τα περίπου 1.000 πρόβατα που θα διατηρούν στη φάρμα, να φτιάχνουν το δικό τους βιολογικό γιαούρτι καθώς και άλλα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά προίόντα.

 

Η «Φολόη» ξεκίνησε εδώ και περίπου 20 μήνες και αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου του γιατρού χειρούργου ν’ ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο διαβλέπει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων, έναν στάβλο δηλαδή. Η μελέτη που έχουμε κάνει είναι για περίπου 1.000 πρόβατα.

Η παραγωγή θα είναι καθετοποιημένη, δηλαδή, δίπλα ακριβώς θα δημιουργηθεί τυροκομείο, όπου και θα γίνεται η επεξεργασία του δικού μας γάλακτος.

Υπολογίζουμε ότι από τα 1.000 πρόβατα θα βγάζουμε 300 τόνους γάλα τη σεζόν, το οποίο εν συνεχεία θα μετατρέπουμε σε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φανταστείτε ότι θα παράγουμε τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας.

Θα κάνουμε, επίσης οι ίδιοι την παραγωγή των τροφών μας, οι οποίες θα είναι βιολογικές, διότι και η παραγωγή των προϊόντων μας θέλουμε να πιστοποιηθεί ως τέτοια.

Τα πρόβατα θα είναι επίσης πιστοποιημένα ως ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας «φέτα», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα «Ενημέρωση».

ΚΟΡΥΦΗ