ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Η υποψηφιότητα Τζαναβάρα “βουλιάζει” το Νίκο Σταυρέλη στην Κόρινθο

Ο Δημήτρης λοιπόν θα μαζέψει ψήφους. Μπορεί να βγει και πρώτος. Σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας ή γιατί όχι και της Πελοποννήσου. Που είναι λοιπόν το λάθος του Σταυρέλη;

Ανακοινώθηκε με τιμές, παρουσιάσεις, "κανονιοβολισμούς" και ασπασμούς την περασμένη Παρασκευή η από καιρού αναμενόμενη υποψηφιότητα του πρώην Αντιδημάρχου Δ. Τζαναβάρα με την παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Σταυρέλη στην Κόρινθο.

Εκ πρώτης όψεως είναι μία επιτυχία του Ν. Σταυρέλη που βάζει στο συνδυασμό του έναν υποψήφιο που κινείται αενάως στους δρόμους (και στα πεζοδρόμια σύμφωνα με δημόσιες μαρτυρίες στο Facebook) της Κορίνθου με ένα μηχανάκι και θεωρείται "συλλέκτης" ψήφων.

Ο ίδιος, πριν μερικές εβδομάδες εξομολογήθηκε σε παρέα ότι κατερχόμενος με το Ν. Σταυρέλη δεν θα έρθει απλά πρώτος στο συνδυασμό του, αλλά "σε όλους τους συνδυασμούς σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας" (θυμηθείτε εδώ). Άλλοι θα το πουν αυτό αυτοπεποίθηση και άλλοι αλαζονεία. 

Τον τελευταίο καιρό ο Δημήτρης εξελίχθηκε και σε διοργανωτή εκδηλώσεων. Μία για το Ν. Σταυρέλη, μία άλλη για τις γυναίκες (και το Ν. Σταυρέλη και πάλι) και πιθανώς να δούμε και άλλες πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις, με διάφορες αφορμές όπου κατά σύμπτωση θα βρίσκεται εκεί και ο Ν. Σταυρέλης.

Ο Δ. Τζαναβάρας υπήρξε Αντιδήμαρχος του Αλ. Πνευματικού. Ο Τύπος τότε έγραφε για μια επιτυχημένη Αντιδημαρχία, αλλά ξέρετε πως πάνε τα πράγματα με τον (τοπικό) Τύπο. Αυτά που βγαίνουν ως διαπιστώσεις δεν είναι απαραίτητα και η πραγματικότητα.

Τον τελευταίο χρόνο για παράδειγμα διαβάσαμε ότι ο Δ. Τζαναβάρας αποτελεί "φαινόμενο" και "γητευτή των γυναικών". Εντάξει, η υπερβολή είναι το απαραίτητο "αλατοπίπερο" στη δημοσιογραφία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος μάλλον το "τερμάτισε".

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Ν. Σταυρέλης μας είχε συνηθίσει να παρουσιάζει δυο-δυο τους υποψήφιους συμβούλους του, στο Δημήτρη όμως (ή Δημητράκη ή Τράκη κατά πολλούς) έκανε μία εξαίρεση "γιατί επιπλέει όλων των άλλων" (!!). Αφού απήγγειλε ένα κατεβατό με διάφορους τίτλους του Δημήτρη ως "πρώην" (μέχρι και πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου ακούσαμε), στη συνέχεια του έδωσε το λόγο.

Και ο Δημήτρης άρχισε να διαβάζει ένα κείμενο που πιθανότατα του το έγραψε κάποιος άλλος. Και άρχισαν τα λάθη στην ανάγνωση του κειμένου. Μερικοί άνθρωποι είναι προτιμότερο να μιλούν με φυσικό τρόπο ή να μη μιλούν καθόλου. Διότι όταν προσπαθούν να παρουσιαστούν ως κάτι που δεν είναι αρχίζουν τα χαμόγελα (ή και γέλια) αυτών που τον ακούν. Δια ζώσης ή πίσω από μία οθόνη.

Ο Δημήτρης λοιπόν, ξεκίνησε ένα διάγγελμα διάρκειας 10 λεπτών, σε σημείο να μπερδευτούμε για το ποιος είναι τελικά ο υποψήφιος Δήμαρχος. Και τι δεν ακούσαμε στα 10 αυτά λεπτά!

Για "τοπικό πρωτάθλημα οπισθοδρομικών αγώνων", για "αυτά που χάθηκαν στο πέλαγο της πολιτικής αποστροφής", για "την απώλεια των αρχών, των αξιών και των ιδανικών που στεφανώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση", για "σημερινή μελανή σελίδα των τοπικών μας πραγμάτων", για "νέους με κομένα φτερά", για "το τρίπτυχο πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια!!", για τον Αριστοτέλη, για "νέα πορεία στην Κόρινθο", για "παλιούς και νέους σκοπέλους", για "αναγεννητική προσπάθεια", για "χρεός και ευθύνη".

Ναι, ο Δ. Τζαναβαρας τα είπε όλα αυτά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ο Δημήτρης λοιπόν θα μαζέψει ψήφους. Μπορεί να βγει και πρώτος. Σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας ή γιατί όχι και της Πελοποννήσου. Που είναι λοιπόν το λάθος του Σταυρέλη;

Θεωρούμε ότι το λάθος βρίσκεται στο γεγονός ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος αρχίζει και μαζεύει όλους τους "φθαρμένους". τους "απόμαχους", τους "βετεράνους", τους "κορεσμένους" της τοπικής κοινωνίας για να φτιάξει μια all-star παράταξη που οι ιδρυτικές της διακηρύξεις, το βίντεο της παρουσίασης και το όνομα του συνδυασμού του δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές του προθέσεις.

Μετρήστε: Μουρούτσος, Ντιγκιρλάκης, Φλεβάρης, Τζαναβάρας.

  • Που είναι το νέο;
  • Που είναι η αλλαγή που θα τον διαχωρίσει από τον Αλέκο Πνευματικό;
  • Που είναι η ΠΝΟΗ της δημιουργίας;
  • Πως θα αναδείξει τα νέα πράγματα με τους "βετεράνους" της τοπικής αυτοδιοίκησης;
  • Και γιατί αυτοί οι βετεράνοι δεν έκαναν αυτά που λένε τώρα όταν είχαν θέσεις ευθύνης;

Ο κ. Μουρούτσος ήταν ή δεν ήταν εκ των πρωτεργατών της γιορτής στο κέντρο της πόλης με γουρουνόπουλα και κλαρίνα; Πως θα μας πείσει τώρα ότι θα εφαρμόσουμε σχέδιο ... τουρισμού; (!!) 

Πως θα μας πείσει o κ. Σταυρέλης για όλα αυτά τα φαντασμαγορικά με τη νεολαία που μας έδειχνε στο βίντεο της παρουσίασης του πριν μερικούς μήνες όταν όλοι οι υποψήφιοι και τα "βαριά" ονόματα που μας έχει ανακοινώσει είναι όλοι μεσήλικες (το λιγότερο);

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζαναβάρα είναι ένα "σινιάλο" στην τοπική κοινωνία ότι ο Νίκος Σταυρέλης άλλα λέει και άλλα εννοεί. Μιλάει για το καινούριο και μας παρουσιάζει το παλαιό. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Νίκος Σταυρέλης είναι ένας τεχνοκράτης. Όπως ήταν και ο Β. Νανόπουλος. Και ως τέτοιος σκέφτεται και το πιθανό κέρδος και το κόστος ευκαιρίας (δηλ. αν τελικά ο Τζαναβάρας κατέληγε σε άλλο συνδυασμό).

Θεωρούμε όμως ότι η "χασούρα" του θα είναι μεγαλύτερη σε επίπεδο δημιουργίας ενός "ρεύματος"

  • μιας διαφορετικής υποψηφιότητας,
  • μιας ανανέωσης (σε όλα τα επίπεδα) που έχει ανάγκη ο Δήμος Κορινθίων,
  • μιας πραγματικής ΠΝΟΗΣ δημιουργίας και όχι ενός επίπλαστου συνθήματος
  • μιας συστράτευσης νέων και "υγιέστερων" δυνάμεων που θα αισθανθούν ότι δεν θα είναι το άλλοθι στους μεσήλικες

Ακόμη και αν το αποτέλεσμα (σε επίπεδο ψήφων) τον δικαιώσει οι εντυπώσεις αρχίζουν και χάνονται. Επiκίνδυνα.

Υ.Γ. Απολαύστε το βίντεο

Υ.Γ.2. Παρεπιπτόντως θεωρούμε ότι στην υπόθεση του δανείου για την αγορά του κτιρίου της Συνεταιριστικής ο Νίκος Σταυρέλης είχε δίκαιο. Δεν παίρνεις αποφάσεις για δάνεια χωρίς να έχεις μπροστά σου κάποιο έγγραφο.

Κ.Ρ.
isthmos.gr 

 

ΚΟΡΥΦΗ