ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Η Σοφ. Δασκαλοπούλου κάνει την αυτοκριτική της για το ΚΕΠΑΠ

Κατά τη γνώμη μου, η έντιμη στάση εκ μέρους του Δ.Σ επιβάλλει πρώτα - πρώτα αυτοκριτική. Ξεκινώ από το πρόσωπό μου. Προσωπικά, καλή τη πίστει, επέδειξα αμέλεια και πλημμελή εκτέλεση της υποχρέωσής μου να ελέγξω τη νομιμότητα του αιτήματος

Κόρινθος 25/05/2018

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ του νομικού προσώπου « Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Δήμου Κορινθίων.

Είναι αδήριτη ανάγκη μου να απευθυνθώ σε σας και να καταθέσω σκέψεις και προβληματισμούς για τα γεγονότα και τα επακόλουθά τους που εδώ και  πάνω από ένα  μήνα διατάραξαν τη λειτουργία και ταλαιπώρησαν το ευσυνείδητο προσωπικό του Νομικού Προσώπου και διέσυραν το κύρος του.

Ένα αίτημα με ελλιπή φάκελο και η εισήγηση του τέως προέδρου στη συνεδρίαση της 26/03/2018 για πραγματοποίηση αγώνων πολεμικών τεχνών σε δημοτικό αθλητικό χώρο, ηθελημένα με αποσιώπηση στοιχείων, γίνονται δεκτά και μας υποχρεώνουν,  τουλάχιστον εμάς τα παρευρισκόμενα οκτώ μέλη – μεταξύ των οποίων και μένα προσωπικά – να εμπλακούμε εκόντες άκοντες σε ό, τι θα επακολουθήσει.

Μπορεί η σύγκρουση του κ. Δημάρχου και του τέως προέδρου να αφορά ενδοπαραταξιακή διαμάχη για νομή της εξουσίας, όμως η συγκεκριμένη απόφαση παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη ως αίτιο της σύγκρουσης των δύο ανδρών. Ο κ. Δήμαρχος εμφανίστηκε ως προασπιστής της νομιμότητας της,  διαφάνειας  και της αισθητικής ορθότητας σε αντίθεση με την απόφαση του Δ.Σ του ΚΕΠΑΠ, προϊόν ελλιπούς πληροφόρησης.

Κατά τη γνώμη μου, η έντιμη στάση εκ μέρους του Δ.Σ επιβάλλει  πρώτα -  πρώτα αυτοκριτική. Ξεκινώ  από το πρόσωπό μου. Προσωπικά, καλή τη πίστει, επέδειξα αμέλεια και πλημμελή εκτέλεση της υποχρέωσής  μου να ελέγξω  τη  νομιμότητα του αιτήματος  , παίρνοντας ως δεδομένο πως ήμασταν  μια συμπαγής ομάδα εργασίας  που  διεπόμασταν από πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας, ειλικρίνεια , αλληλεγγύη, μεράκι  και αντικειμενική ανατροφοδότηση.

Δεύτερον, οφείλουμε ως σώμα να υπερασπιστούμε το έργο του ΚΕΠΑΠ και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες. Προτείνω μια συνέντευξη τύπου όπου θα βρισκόμαστε όλα τα μέλη και φυσικά με πρώτο μεταξύ ίσων τον νέο Πρόεδρο.                        

Τρίτον, καλούμεθα όλοι μας να βάλουμε πλάτη  για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις εμπράκτως  και να μην αφήσουμε μόνες τις αρμόδιες υπαλλήλους να εξουθενωθούν στην προσπάθειά  τους   να κερδηθεί ο χρόνος που σπαταλήθηκε ως τώρα.                                                

Τέταρτον, ας γίνει αυτό το ατυχές συμβάν μια καλή ευκαιρία για επαναθεώρηση της λειτουργίας του Δ.Σ π .χ ας επανεκτιμήσουμε το ζήτημα της ώρας έναρξης των συνεδριάσεων, μεγαλύτερη προσοχή στον έλεγχο των εισηγήσεων, όπως επίσης επιβάλλεται η αντιμετώπιση του φαινομένου της  μόνιμης απουσίας μελών, που μας υποχρεώνει πολύ συχνά να γίνονται συνεδριάσεις με οριακή απαρτία.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και είμαι βέβαιη ότι η εντιμότητα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς θα γίνει οδηγός μας, ώστε να ανταποκριθούμε δημιουργικότερα και συλλογικά στα καθήκοντα που υπαγορεύει η θέση μας.

Με εκτίμηση το μέλος του Δ.Σ

Σοφία Δασκαλοπούλου     

ΚΟΡΥΦΗ