ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

H Oμολογία του Αντιδημάρχου Βέλου Βοχας για τις αναθέσεις

Στην ουσία της υπόθεσης των αναθέσεων ο Αντιδήμαρχος κ. Σιάχος ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΙΣΑ αλλά κάπου χαμένο μέσα στο κείμενο εμφανίστηκε και το “Στο πλαίσιο αυτό, ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ, έχουν γίνει με βάση τις καλύτερες τιμές ...“ κλπ. κλπ..

Διαβάσαμε την απάντηση του νυν Αντιδημάρχου Βέλου Βόχας κ. Ανδρέα Σιάχου σχετικά με δημοσιεύματα μας που ΕΡΩΤΟΥΝ για αναθέσεις που φαίνονται μέσα από έγγραφα του συστήματος “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” να του έχουν δοθεί (πάντα στα όρια της νομιμότητας) από το Δήμο ΚΑΙ το ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” του Δήμου Βέλου Βόχας από τη στιγμή που εξελέγη ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο ή με την ιδιότητα του Προέδρου της “Ανέλιξης” ή τέλος με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.

Επειδή παρακάτω μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις να κάνουμε σαφές ότι ο Δήμος Βέλου Βόχας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και η “Ανέλιξη” είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Βέλου Βόχας. Σχετίζονται και μάλιστα άμεσα αφού το Δ.Σ. της “Ανέλιξης” ορίζεται από το Δ.Σ. του Δήμου.

Η ανάρτηση του στο Facebook σημείωσε όντως μεγάλη επιτυχία, αφού σύσσωμο το Γραφείο Δημάρχου πάτησε “like” αλλά οι σύμβουλοι, εκτός από 3 από τη Δημοτική Ενότητα Βόχας... ΑΠΕΙΧΑΝ. Κανένας από το Βέλο.  Δεν διακρίναμε πάντως μεγάλο ζήλο στη στήριξη του. Εμείς σύντομα θα ρωτήσουμε τη γνώμη τους αν συμφωνούν με αυτές τις ενέργειες και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε στο τέλος της ιστορίας αυτής όλοι οι συμπαθούντες να αισθάνονται δικαιωμένοι και να μην "κουβαλούν" το like τους ως βάρος μέχρι τις επόμενες εκλογές.

OI ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Στην ουσία της υπόθεσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σιάχος ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΙΣΑ αλλά κάπου χαμένο μέσα στο κείμενο εμφανίστηκε και το

“Στο πλαίσιο αυτό, οι αναθέσεις που έχουν δοθεί από το Δήμο στην επιχείρησή μου, έχουν γίνει με βάση τις καλύτερες τιμές ...“. Άρα ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι έχουν δοθεί. ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ.

Γιατί είναι ο καλύτερος, ο οικονομικότερος, αυτός που δίνει πολλά δωρεάν κλπ κλπ. Εμείς λέμε από την αρχή ότι δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν του εάν λαμβάνει και αναθέσεις ενώ παράλληλα κατέχει ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΗ  θέση στο Δήμο ή σε φορέα που εξαρτάται από το Δήμο. Και ερωτούμε αν αυτό είναι σωστό και ηθικό και δεοντολογικό. Σύννομο είναι.

Μας ΤΟΝΙΖΕΙ, λοιπόν, ο κ. Σιάχος ότι ΔΕΝ έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ανάθεση στην επιχείρησή του από το Δήμο από τότε που ανέλαβε Αντιδήμαρχος αλλά δεν μας λέει εάν πήρε από το ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” του Δήμου Βέλου Βόχας ενώ είναι Αντιδήμαρχος. Η παρακάτω ανάθεση έγινε στον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Σιάχο ή υπάρχει κάποιος άλλος με το ίδιο ονοματεπώνυμο και το ίδιο μουστάκι;

ΑΝΑΘΕΣΗ 2020 (ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

Μετά μας λέει ότι από το 2015 έως το 2019 που ήταν Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ», δεν έκανε απευθείας αναθέσεις στην επιχείρησή του. Δεν μας λέει εάν όντας σε αυτή τη θέση όπως και σε αυτή του Δημοτικού συμβούλου ΕΛΑΒΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ όταν ήταν Πρόεδρος. 

Διότι τότε κ. Σιάχο αυτές τις παρακάτω αναθέσεις ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ; Από μόνες τους βρέθηκαν στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”; Ή μήπως αφορούν κάποιον άλλο Ανδρέα Σιάχο; Εσάς δεν αφορούν όταν είχατε την ιδιότητα του Προέδρου;

ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΤΟ 2019 (ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ)

Εμείς δεν συζητήσαμε ποτέ την περίπτωση αν τις πήρε νόμιμα, αν είναι ο καλύτερος επαγγελματίας, αν έδωσε την οικονομικότερη προσφορά, αν δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος για να κάνει προσφορά παρά μόνον ο Αντιδήμαρχος ή αν έγινε πρόσκληση μόνο σε αυτόν ή με ποιον τεχνικά τρόπο γίνονται οι αναθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά και τα τονίσαμε σε όλη την αρθρογραφία μας.

Εμείς ΡΩΤΗΣΑΜΕ: Ο κ. Σιάχος από το 2014 έως τώρα έχει πάρει αναθέσεις από το Δήμο ή το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου είτε με την ιδιότητα του Προέδρου του Νομικού Προσώπου ή αυτή του δημοτικού συμβούλου ή αυτή του Αντιδημάρχου; Αυτή ήταν η ερώτησή μας και ο κ. Σιάχος μας είπε άλλα.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ

Ο κ. Σιάχος, δεν απαντά ΚΑΝ αν πήρε ή όχι τις αναθέσεις και πότε. Τα αφήνει να αιωρούνται. Λέει γενικά ότι παίρνει δουλειές από το Δήμο όπως και στο παρελθόν και το βρίσκει φυσιολογικό. Ναι, αλλά στο παρελθόν δεν είχε ΘΕΣΜΙΚΗ και ΕΜΜΙΣΘΗ θέση.

Το μόνο που μας κάνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ είναι ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ. Δεν απαντά ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ και ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ είχε εκείνη τη στιγμή που τις έλαβε και ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ με αυτούς που του τις έδιναν. Δεν ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ από ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ;

Στη συνέχεια λέει ότι αυτά που λέμε είναι ψέματα. Που ακριβώς είδε το ψέμα; Ακόμη και στην πρώτη αρθρογραφία μας στην οποία προσπαθεί αποτυχημένα να πατήσει, εμείς ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ αλλά απευθύναμε ερωτήματα για να τα απαντήσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μήπως απαγορεύεται και να ρωτήσουμε πλέον; Φτάσαμε και στον εκφοβισμό;

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Και ο κ. Σιάχος καταλήγει

“Επειδή όμως το δημοσίευμα, σκοπίμως παραβλέπει και παραποιεί στοιχεία τα οποία σπιλώνουν την επαγγελματική και προσωπική μου υπόληψη, θα κινηθώ νομικά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Από μέρους μου, δε θα απαντήσω σε κανένα άλλο δημοσίευμα”.

Μάλιστα. Δεν απαντά πάλι ο κ. Σιάχος και μας δίνει και ραντεβού όχι στα γουναράδικα αλλά στα δικαστήρια ζητώντας 25 χιλιάρικα, αν καταλάβαμε καλά, τα οποία και θα τα κάνει άλλη μια ωραία δωρεά στο Δήμο ή κάπου αλλού. Οπότε και εμείς θα αρχίσουμε να ρωτούμε τα ίδια πράγματα άλλους δημοτικούς παράγοντες.

Σε ανάρτηση προ δυο ημερών σημειώσαμε. “Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο Αντιδήμαρχος είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας και με πληθώρα εργασιών και οι αναθέσεις έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό” . Εμείς λέμε ότι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Πως ακριβώς τον σπιλώνουμε ως επαγγελματία και άνθρωπο; Εμείς αναφερόμαστε σε αναθέσεις που σχετίζονται με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία δικαστική διαμάχη με κανέναν. Θεωρούμε ότι αυτή η τοποθέτησή του (ότι σκοπίμως παραβλέπουμε και παραποιούμε στοιχεία εν γνώσει μας) ΜΑΣ ΘΙΓΕΙ γιατί το μόνο που κάναμε ήταν να απευθύνουμε ερωτήματα τα οποία για ημέρες δεν απαντούσε είτε ο ίδιος ή κάποιος άλλος από το Δήμο. Ο κ. Σιάχος ήθελε 8 ημέρες για να απαντήσει και να μας πει τις μισές αλήθειες του. Εμείς απαντούμε αμέσως.

Για το λόγο αυτό θα κινηθούμε και εμείς νομικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ του μόλις ξεκινήσει ο ίδιος ώστε

  • να ξεδιπλωθεί η υπόθεση σε όλες τις διαστάσεις,
  • να φανερωθεί επιτέλους η αλήθεια,
  • να γίνουν όλα ΝΙΑΝΙΑ στους δημότες Βέλου Βόχας αλλά και όλους τους Κορίνθιους για τις αναθέσεις,
  • θα ζητήσουμε τη συνδρομή ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας για να αναδειχθεί η υπόθεση, να θέσουν και αυτά τις ερωτήσεις τους
  • Και τέλος θα απεθυνθούμε και σε κοινοβουλευτικούς παράγοντες να μας καταθέσουν την άποψή τους περί ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΥ.  
  • Όχι, στον ΟΗΕ δεν θα το πάμε το θέμα

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εμείς αυτό που λέμε και πάλι για να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ είναι ότι

Από τα στοιχεία που εμφανίζονται στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” καταλαβαίνουμε ότι έγιναν αναθέσεις στον κ. Σιάχο από το Δήμο όσο ήταν Πρόεδρος στην “Ανέλιξη και από την “Ανέλιξη” όταν βρέθηκε στη θέση του Αντιδημάρχου. Αυτό δείχνουν τα έγγραφα.

Το διαψεύδει αυτό ναι ή όχι; Ας πει “όχι δεν είναι έτσι” και εμείς θα επανορθώσουμε άμεσα.

Και ερωτούμε επίσης αν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΙΚΟ να τις λαμβάνει όταν έχει αξιώματα είτε στο ένα ή στο άλλο Νομικό Πρόσωπο, τα οποία και σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους; Δεν θα ήταν καλύτερο ο κ. Σιάχος να αυτο-εξαιρεθεί για να μην δώσει λαβές για σχολιασμούς στους δημότες, να προστατεύσει τον εαυτό του, το Δήμαρχο, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και το Δήμο; Πως θα ανταγωνιστεί κάποιος την πολιτική επιρροή και την εξουσία που έχει ο Αντιδήμαρχος;

Ο κ. Σιάχος ίσως θέλει να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ την αυτοδιοικητική ζωή του τόπου και να επιθυμεί να συνεχίσει να παίρνει αναθέσεις χωρίς να ρωτά κανένας και τίποτα. Είναι δικαίωμά του. Πιστεύουμε ότι αυτό που δεν βλέπει είναι ότι δίνει ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του θέμα και το καθιστά πλέον ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι μάλλον ματαιοπονεί προσπαθώντας να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους για να συσπειρώσει το κοινό του ότι δήθεν μας “κυνηγούν οι απέναντι”. Οι δημοσιεύσεις μας ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ!!!. Τα στοιχεία από το “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” μιλούν από μόνα τους.

Να θυμίσουμε ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Τρωγάδης σε δυο συνεντεύξεις του, τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές μίλησε για λάθη που έγιναν. Δεν θα ήταν κακό να αποτελέσει ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και για άλλους. Η μετάνοια και η ελικρινής κατανόηση του σφάλματος συγχωρούνται.

Τέλος, πιστεύουμε ότι ο Αννίβας έχει την ευχέρεια να δώσει τη λύση. Μπορεί να είναι γενναία αλλά να είναι και λυτρωτική. Για τον ίδιο, για την παράταξη που ηγείται αλλά και την περιοχή.

Κι ‘ όπως λέει ο κ. Σιαχος ... “ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”.

ΚΟΡΥΦΗ