ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει... στο Καλλιμάρμαρο και όχι στην Αρχ. Ολυμπία

Το 2014 μπήκε με την πιο αναπάντεχη είδηση για τη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού γνωστοποιήθηκε ότι η ΔΟΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος,προσανατολίζεται να μην ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα

Το 2014 μπήκε με την πιο αναπάντεχη είδηση για τη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού γνωστοποιήθηκε ότι η ΔΟΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος,προσανατολίζεται να μην ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Νέων.

Ωστόσο, και παρά τις αντιδράσεις, αποδείχθηκε λίγο αργότερα -και τώρα, για μια ακόμα φορά- ότι δεν επρόκειτο για σκέψεις που εξέταζε, αλλά για ειλημμένη απόφαση. Αυτό απέδειξε και η επίσπευση των διαδικασιών, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί τελετή τόσο νωρίς, για Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν…τον Αύγουστο.

Πριν λίγες ημέρες, όπως αναφέρει το patrisnews, στο κτίριο της ΕΟΕ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, παρουσία του Προέδρου Σπύρου Καπράλου, με αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής, όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και οι οργανωτικές λεπτομέρειες για την…εκδήλωση. 

Έτσι ονομάστηκε η τελετή αφής, «εκδήλωση»και δεν αποκλείεται, σιγά-σιγά να μετονομαστούν σε εκδηλώσεις και οι τελετές αφής των θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Γιατί, η διακοπή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας από τον πιο επίσημο φορέα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης μπορεί να ανοίξει την πόρτα για τη μόνιμη κατάργησή του παραδοσιακού τρόπου με όλα τα συνεπακόλουθα που θα είναι δραματικά για τον πολιτισμό τον τουρισμό και τον αθλητισμό της Ελλάδας.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε, οι αντιδράσεις - όποιες ήταν αυτές, με την ΕΟΕ να μιλά για «αδιαπραγμάτευτη στάση λέγοντας ότι «Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει πάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνο στην Αρχαία Ολυμπία» - έπεσαν στο κενό.

ΚΟΡΥΦΗ