ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Η Κόρινθος βουλιάζει στην παραίτηση

Η φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων στον Ξηριά, στο ύψος της οδού Αποστόλου Παύλου, θύμισε τον μύθο με τον γυμνό βασιλιά.

του Γιώργου Γουγά

Μπορεί κάθε ρεπόρτερ που σέβεται τον εαυτό του, κατά την προεκλογική περίοδο, να ρωτά τον δήμαρχο για το όραμά του για την πόλη, αλλά αν ήμασταν πιο ρεαλιστές οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να τον ρωτούσαμε τι έχει να μας πει για την -πτωχή σε πρεστίζ, πλην όμως τίμια- διαχείριση της καθημερινότητας. 

Τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, είναι σαν την άμυνα στο μπάσκετ: δεν κόβουν εισιτήρια, αλλά δίνουν νίκες. 

Αυτή ακριβώς η καθημερινότητα στον δήμο Κορινθίων έχει μπλοκάρει. Η πόλη εδώ και μερικούς μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο. Η διαχείριση των απορριμμάτων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χρήστου Μελέτη, είναι αθλία. 

Οι πεζόδρομοι γεμάτοι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οι ποδηλατόδρομοι το ίδιο. Το πάρκινγκ στον Φλοίσβο παραμένει κλειστό. Αστυνόμευση δεν υπάρχει, η τροχαία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ασχολείται.

Η ίδια η Δικαιοσύνη που θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, παρανομεί (έχετε δει όλοι φαντάζομαι τι συμβαίνει με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στην οδό Κολιάτσου έξω από το δικαστικό μέγαρο). 

Η φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων στον Ξηριά, στο ύψος της οδού Αποστόλου Παύλου, θύμισε τον μύθο με τον γυμνό βασιλιά. 

Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για να διαμορφωθεί ένας χώρος αναψυχής των πολιτών, όπου –υποτίθεται- θα βγαίνουν βόλτα τα ζευγαράκια, θα ξεκουράζονται οι παππούδες και θα κάνουν ποδήλατο τα παιδιά.

Φευ, και αυτός ο χώρος παραχωρήθηκε στους εποχούμενους που τον μετέτρεψαν σε πάρκινγκ. Όσο για τον δήμαρχο; Λείπει σε ταξίδι για …δουλειές. 

Πότε στη Σεβαστούπολη, πότε στη Νότιο Κορέα, πότε στην Γερμανία, βρίσκεται στα αεροπλάνα πιο συχνά και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι πίσω του η κατάσταση στην λεγόμενη ηγετική ομάδα είναι απελπιστική. 

Μια ματιά να ρίξει κανείς και να δει τους περισσότερους στενούς τους συνεργάτες, καταλαβαίνει. 

Διακρίνει, δε, κανείς μια απόλυτη παραίτηση, την οποία μας επισήμανε διακριτικά κι ένας δημότης, σε στιχομυθία που είχαμε.      

Υ.Γ. Τον άλλο μήνα έρχονται και οι γιορτές. Πιθανότατα και φέτος η Κόρινθος θα είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που ο στολισμός της θα θυμίζει περισσότερο Μεγάλη Εβδομάδα, παρά Χριστούγεννα… 

ΚΟΡΥΦΗ