ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ποδόσφαιρο -

Η Βανέσσα Αναστασοπούλου θα ανεβάσει το επίπεδο της Ακαδημίας του Αγίου Γεωργίου!

Η νέα συνεργασία της Βανέσσας Αναστασοπούλου με τα τμήματα υποδομής του Αγίου Γεωργίου,δημιούργησε αίσθηση στους κόλπους της ''Ποδοσφαιρικής Κορινθίας''!

Η νέα συνεργασία της Βανέσσας Αναστασοπούλου με τα τμήματα υποδομής του Αγίου Γεωργίου,δημιούργησε αίσθηση στους κόλπους της ''Ποδοσφαιρικής Κορινθίας''!

Η καταξιωμένη προπονήτρια ανεβάζει το επίπεδο της εκπαίδευσης των Ακαδημιών, προσδίδοντας μια νέα εικόνα στη μέχρι τώρα φιλοσοφία διαχείρισης των τμημάτων,εξελίσσοντας παράλληλα το επιστημονικό της επίπεδο!

Η Βανέσα Αναστασοπούλου είναι απόφοιτη,του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής & αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα ποδόσφαιρο, κάτοχος διπλώματος UEFA A και UEFA B,επίσης είναι κάτοχος διπλώματος Coerver youth diploma 1 (Scotland) και Coerver intro youth diploma 2 (Manchester) και κάτοχος διπλώματος Smartfootball level 1 από την Καταλανική Ομοσπονδία.

Έχει εργαστεί σε τμήματα υποδομής στον Βόλο τα Τρίκαλα και την Αθήνα,στην Ακαδημία Coerver coaching Greece και σε σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς!

Με εξειδίκευση στην προπόνηση μικρών ηλικιών σε σχολές ποδοσφαίρου στην Αθήνα, διπλωματούχος προπονήτρια UEFA A, η Βανέσα στοχεύει στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών των νεαρών ποδοσφαιριστών.

H Βανέσα θα παρουσιάσει εμπράκτως στα παιδιά το μέρος εκείνο της Τεχνικής Κατάρτισης αποτελούμενο από ποικίλες ασκήσεις εξοικείωσης με μπάλα, είδη προσποιήσεων και αλλαγών κατεύθυνσης, τα οποία θα συνδυαστούν με ιδιότητες του ποδοσφαίρου, όπως η αντιληπτική ικανότητα, η νευρομυϊκή συναρμογή, η ταχύτητα εκκίνησης,  ο χρόνος αντίδρασης και όλα αυτά κατ' επέκταση εφαρμόζοντάς τα σε παιχνίδια ατομικής τακτικής 1ν1 και υπό ομαδικής τακτικής 2ν1, 2ν2, 3ν2,κ.λ.π.

Έχοντας πλούσια παρακαταθήκη από τις σπουδές από τα ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2012 με ειδικότητα στο Ποδόσφαιρο, έκανε την πρακτική της στην Ακαδημία της Δήμητρα Απόλλων στα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην γενέτειρά της, τον Βόλο, όπου εργάστηκε για δυο χρόνια στην Σχολή της Αγίας Παρασκευής ως προπονήτρια σε κατηγορίες προ τζούνιορ. Πριν 4 χρόνια ήρθε να μείνει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάστηκε για δυο μήνες ως βοηθός προπονητή στην αντρική ομάδα του Παπάγου κι έπειτα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Coerver Coaching για 2 χρόνια.

Είχε αναλάβει προπονήτρια στην Γυναικεία Ακαδημία του Φοίνικα Αγίας Σοφίας, στον Πειραιά και στην Σχολή του Ολυμπιακού στο Λαγονήσι. Οι Ηλικίες αφορούν κατηγορίες από Bambini και Junior μέχρι κορασίδες και νεανίδες για τα κορίτσια!

Ξεκινώντας την προπονητική της διαδρομή, ήταν αποφασισμένη να αφιερώσει αρκετά χρόνια στις υποδομές και κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Η φιλοσοφία της περικλύεται και στα λεγόμενά της:'' Για εμένα δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται κάποιος Προπονητής, αν δεν έχει πασχίσει με οργάνωση, υπομονή κι επιμονή να "μεγαλώσει" ισορροπημένα τα μικρότερα παιδιά της Ακαδημίας του. Η λέξη, που χαρακτηρίζει απόλυτα την ενασχόληση με αυτή την ηλικία, είναι ο όρος ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!''

Ο Μεταπτυχιακός τίτλος έχει μπει ήδη στην σκέψη της και έχει βρει δύο διαφορετικούς τομείς, που την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και σχετίζονται άμεσα με το ποδόσφαιρο. Ο ένας αφορά την Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Επίδοσης και Απόδοσης και ο άλλος την Πρόληψη και Αποκατάσταση Τραυματισμών.

Οι ερευνητικές εργασίες, επίσης, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της.

Ήδη εδώ κι ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει το στάδιο  της αναζήτησης, μελέτης και σύγκρισης επιστημονικών πηγών σχετικά με το θέμα "Ο μικρός ποδοσφαιριστής και οι πηγές άγχους κατά τη διάρκεια της προπόνησης"

Σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται και άλλη μια εργασία της αναφορικά με τις "Φυσιολογικές Τάσεις στις Παιδικές Ηλικίες", η οποία έχει δημοσιευθεί συνοπτικά με την μορφή άρθρου!

Είναι πλέον βέβαιο ότι ο ερχομός της και η συνεργασία με τις Ακαδημίες ΟΠΑΠ του Αγίου Γεωργίου, θα βοηθήσει πολύ τους μικρούς αθλητές να ανεβάσουν τις προσδοκίες τους και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στους στόχους τους...

https://korinthosdellosport.blogspot.com

ΚΟΡΥΦΗ