ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Γιος και μάνα με χειροπέδες για αρχαία και όπλα στο Λουτράκι

Ένας 42χρονος και η 70χρονη μητέρα του συνελήφθηκαν στο Λουτράκι και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των συλληφθέντων, όπου σε αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικείμενων και όπλων, η νομιμότητα κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.210 αρχαία κινητά μνημεία, δηλαδή αμφορείς, αρχαία νομίσματα, μικρά αγαλματίδια και άλλα μικροαντικείμενα. Επίσης, έντεκα πολεμικά πυροβόλα, δώδεκα καριοφίλια, είκοσι ξίφη και ξιφίδια, δέκα ξιφολόγχες και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τις Aρχές, οι συλληφθέντες δηλώνουν ότι τα αρχαία αντικείμενα περιήλθαν στην κατοχή τους από τον πατέρα του 42χρονου και σύζυγο της 70χρονης που ήταν συλλέκτης, και για κάποια από αυτά παρουσίασαν έγγραφο κατοχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΚΟΡΥΦΗ