ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Φοιτητές και φοιτήτριες αρχιτεκτονικών Σχολών «έκλεισαν» τον Ισθμό της Κορίνθου

Φοιτητές και φοιτήτριες αρχιτεκτονικών Σχολών «έκλεισαν» τον Ισθμό της Κορίνθου

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός workshop κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συμποσίου Αρχιτεκτονικών Σχολών (IFAS Corinth 2016) από φοιτητές πέντε αρχιτεκτονικών σχολών της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Αίγυπτος και Λίβανος).

Συμβολική ήταν η κατάληψη της γέφυρας

Την Πέμπτη 09/06/16 φοιτητές από πέντε αρχιτεκτονικές σχολές της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Αίγυπτος και Λίβανος) που συμμετέχουν στο Διεθνές Συμπόσιο Αρχιτεκτονικών Σχολών IFAS Corinth 2016 διοργάνωσαν μια συμβολική δίωρη κατάληψη μιας γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου πάνω στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Παράλληλα με τα εργαστήρια σχεδιασμού με επίκεντρο τον ισθμό και τη γύρω περιοχή όπου οι φοιτητές καλούνται να δουλέψουν στα 5 χρόνια που διοργανώνεται το φεστιβάλ, γεννήθηκε και η ιδέα μιας δράσης που θα σηματοδοτούσε μια πιθανή αλλαγή χρήσης της γέφυρας που αποτελεί ένα από τα κεντρικά ζητήματα του workshop.

Όταν όμως η δράση πραγματοποιήθηκε στην φετινή συνάντηση από περίπου 90 φοιτητές χωρών που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της κρίσιμης ιστορικά στιγμής που τείχη υψώνονται και πάλι μεταξύ χωρών της Ευρώπης αλλά και γύρω από τη Μεσόγειο, αναπόφευκτα μετατράπηκε μια βαθιά συμβολική χειρονομία για την σημασία της ανεκτικότητας και της αδελφοσύνης των λαών πάνω σε μια από τις πιο υποβλητικές γέφυρες της Μεσογείου.

(To Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο συμπόσιο με 18 πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και τους διδάσκοντες Κ. Βαρώτσος, Φ. Παγώνη, Ν. Τσινίκας).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΚΟΡΥΦΗ