ΔΗΜΟΣΙΟ - Διαφθορά -

Έτοιμη η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Πάτρα, λόγω ρευματοκλοπής

άνθρωπος που παλαιότερα σχετιζόταν με την ΔΕΗ εμπλέκεται στην όλη υπόθεση καθώς προσέγγιζε επιχειρηματίες και με αμοιβή περίπου 2.000 ευρώ τους υποσχόταν κατά πολύ χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος

Διαστάσεις φαίνεται ότι έχει λάβει η πρακτική της ρευματοκλοπής από επιχειρήσεις της Πάτρας. Οι περιπτώσεις που ανέδειξε χθες το thebest.gr φαίνεται ότι δεν είναι οι μόνες μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ από σήμερα ξεκινά τη διαδικασία διακοπής ηλεκτροδότησης για περίπου 20 ακόμα, οι οποίες φέρονται να έχουν διαπράξει το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Όπως έγραψε το thebest.gr επιχείρηση στο κέντρο της Πάτρας κατέβασε ρολά χθες.Το γεγονός προκάλεσε απορίες σε πολλούς επιχειρηματίες αλλά και συμπολίτες, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι από τις πιο γνωστές του κλάδου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες το thebest.gr διασταύρωσε μέσω της ΔΕΗ, ο χώρος έπαψε να ηλεκτροδοτείται αφού διαπιστώθηκε οτι επί σειρά μηνών η επιχείρηση λειτουργούσε με καθεστώς ρευματοκλοπής.

Ωστόσο δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr έχουν εντοπιστεί πάνω από 10 περιπτώσεις πολύ γνωστών επιχειρήσεων, καταστημάτων  εστίασης και αναψυχής, καφετεριών και μπάρ που ήταν στο κόλπο, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο ρευματοκλοπής, με τη βοήθεια...ειδικών σε τέτοιου είδους  κόλπα.

Η ΔΕΗ δρομολογεί διαδικασίες για την επιβολή προστίμων ενώ ξεκινά ήδη έρευνα ώστε να φανεί με ποιόν τρόπο οι μετρητές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είχαν σταματήσει την καταγραφή ή κατέγραφαν σαφέστατα υποδεέστερες των πραγματικών καταναλώσεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μόνο κάποιος βαθύς γνώστης θα μπορούσε να "πειράξει" τους μετρητές.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι άνθρωπος που παλαιότερα σχετιζόταν με την ΔΕΗ εμπλέκεται στην όλη υπόθεση καθώς προσέγγιζε επιχειρηματίες και με αμοιβή περίπου 2.000 ευρώ τους υποσχόταν κατά πολύ χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος. Οι "υπηρεσίες" του συγκεκριμένου ατόμου προσφέρθηκαν σε αρκετές επιχειρήσεις, ωστόσο η δράση του αποκαλύφθηκε όταν υπάλληλοι της ΔΕΗ συγκρίνοντας τις καταναλώσεις των επιχειρήσεων (παλαιότερες και πιο πρόσφατες), βρήκαν τερατώδεις και αδικαιολόγητες διαφορές.

http://www.thebest.gr

ΚΟΡΥΦΗ