ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ -

Εστιατόριο στα Ίσθμια ανάμεσα στα 100 καλύτερα της Ελλάδας

Ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια του Δήμου Λουτρακίου βρίσκεται στην κορυφαία εκατοντάδα. Πρόκειται για την φημισμένη ψαροταβέρνα Κάβος στα Ίσθμια, που λειτουργεί από το 1964. Σήμερα στα ηνία της οικογενεικής ταβέρνας βρίσκεται η τρίτη γενιά ιδιοκτητών.

Από την Αθήνα μέχρι τη Σαντορίνη και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, 100 εστιατόρια στη χώρα μας βραβεύτηκαν στα Restaurant 100 Awards, ενώ κι άλλα πολλά είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στις δέκα θεματικές δεκάδες του διαγωνισμού.

Στα βραβεία μέρος πήραν τουλάχιστον εκατό κριτές, σεφ, ειδικοί της διατροφής και άλλοι foodies, οι οποίοι ψήφισαν ώστε να δημιουργηθεί η λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018.

Μάλιστα για να θεωρηθεί τεκμηριωμένη η κάθε ψήφος των εκλεκτών, αυτοί είχαν ως μοναδική προϋπόθεση να έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο που θα ψήφιζαν ως το καλύτερο μέσα στον χρόνο.

Ένα από τα ωραιότερα  εστιατόρια του Δήμου Λουτρακίου βρίσκεται στην κορυφαία εκατοντάδα. Πρόκειται για την φημισμένη ψαροταβέρνα Κάβος στα Ίσθμια, που λειτουργεί από το 1964. Σήμερα στα ηνία της οικογενεικής ταβέρνας βρίσκεται η τρίτη γενιά ιδιοκτητών.

Στον Κάβο τρως σ’ ένα απόμερο λιμανάκι, σε μια απλή και λιτή βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, τριγυρισμένος από κυπαρίσσια και πεύκα. Μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων με βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες βάζει σε γευστικό πειρασμό.

Ό,τι θαλασσινό και ψάρι παραγγείλεις το τυλίγουν σε λευκό λαδόχαρτο και το παραδίδουν με τ’ όνομά σου στην κουζίνα. Η σχάρα είναι μαστόρικη, τα όστρακα τα αχνίζουν άψογα, οι μακαρονάδες al dente, το τηγάνι καλό.

Η χειροποίητη ταραμοσαλάτα, ο φρεσκομαριναρισμένος γαύρος, η μακαρονάδα με οστρακοειδή είναι από τις προτάσεις που σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας.

http://www.loutraki365.gr

ΚΟΡΥΦΗ