ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ζωγραφική -

Έργα του εικαστικού Αριστείδη Χρυσανθόπουλου μεταφράζουν ποητικό λόγο

Μια ακόμη κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή μου ήταν και το γεγονός ότι επιστρέφω 4 χρόνια μετά την έκθεση "σιωπές" σε ένα γνώριμο χώρο, όπως είναι το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου


Στις 24 Απριλίου και ώρα 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, η ομαδική εικαστική έκθεση "Ένδυμα Περιπάτου", που ήδη παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα μας και η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 ΜΑΪΟΥ.  

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει ο Ηλείος, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος με τρία έργα, που μεταφράζουν τον ποιητικό λόγο του Πύργιου λόγιου Μένη Καλαντζόπουλου σε εικόνες, αναδεικνύοντας την πνευματική οξυδέρκεια του ποιητή. 

Ο Αριστείδης Χρυσανθόπουλος με τη συμμετοχή του αυτή, επιστρέφει σε ένα πολύ γνώριμο και συγκινησιακά φορτισμένο για τον ίδιο χώρο, μιας και στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο είχε παρουσιάσει το 2010, σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Παπαδημητρίου, την επιτυχημένη έκθεση "σιωπές". 
Τα έργα με τα οποία συμμετέχει στην έκθεση 'Ένδυμα Περιπάτου" είναι τα: "Αγνοώντας το χρόνο", "Ένα τσιγάρο μνήμες" και "Νίκη". 

Ο ίδιος δηλώνει: "Είναι ιδιαίτερα ευτυχής η δυνατότητα, που μου δίνεται να συμμετέχω μαζί με άλλους 22 σημαντικούς εικαστικούς σε μια σημαντική εικαστική έκθεση και αισθάνομαι συγκινημένος, που έργα μου θα εκτεθούν ανάμεσα και σε έργα των Δανιήλ και Γιάννη Τσαρούχη, τα οποία θα παρουσιαστούν τιμής ένεκεν. Θέλω να ευχαριστήσω την Ιστορικό Τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση και την εικαστικό κα Εβίτα Κανέλλου - Δουφεξή, στην οποία ανήκει και η ιδέα της παρουσίασης της έκθεσης, για την ευκαιρία, που μου δίνεται σε έργα μου να αποτελέσουν αποτύπωση εικόνων ποιητικού λόγου.

Μια ακόμη κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή μου ήταν και το γεγονός ότι επιστρέφω 4 χρόνια μετά την έκθεση "σιωπές" σε ένα γνώριμο χώρο, όπως είναι το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Ευελπιστώ η ανταπόκριση του κοινού να είναι θερμή, και τα έργα όλων μας, συμπορευόμενα με τον ποιητικό λόγο του κου Καλαντζόπουλου να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις των ανθρώπων, που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους."
Για τις εικαστικές δράσεις και τα έργα του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου, μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική του ιστοσελίδαwww.chrysanthopoulos-artpainter.gr
 

ΚΟΡΥΦΗ