ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά - Κεντρική Πολιτική -

Επίτιμος δημότης της πόλεως Ναυπλίου ο Σαμαράς - αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

Ο κ. Κωστούρος, προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα Μνημόνια, την ανθρωπιστική κρίση, την διάλυση του συστήματος υγείας, την υποβάθμιση της παιδείας, την απουσία κοινωνικού κράτους

Μετά από μία έντονη συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων αποφασίστηκε με 24 ψήφους υπέρ και 3 κατά η ανακήρυξη του πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότης της πόλης στις 30 Νοεμβρίου 2014, ημέρα που η πόλη γιορτάζει την απελευθέρωση της από τους Τούρκους .

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ,που είχε μόνο θέμα την ανακήρυξη του πρωθυπουργού επίτιμου δημότη, υπήρξαν αρκετές αντιμαχίες από πολίτες που παρακολουθούσαν το δημοτικό συμβούλιο.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου «Αποτελεί προσβολή του κοινού αισθήματος η πρόταση για αναγόρευση του κ. Σαμαρά ως επίτιμου Δημότη Ναυπλιέων»

Η πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο (Πέμπτη 6/11,7μ.μ.) την ανακήρυξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε επίτιμο δημότη Ναυπλιέων, δεν μας προκαλεί έκπληξη, γιατί προεκλογικά είχαμε επισημάνει την απουσία έστω και μνείας- τόσο από την παράταξή του όσο και από άλλες παρατάξεις- των καταστροφικών συνεπειών του Μνημονίου και αδίκως, απ’ ότι φαίνεται, ζητούσαμε να δούμε μια εναλλακτική πρόταση στο 

προεκλογικό τους πρόγραμμα. 

Επί της ουσίας, η πρόταση αυτή και η χρονική στιγμή που παρουσιάζεται αφήνει έκθετο τον κ. Κωστούρο απέναντι στην μόνιμη επωδό του για ανεξάρτητη κάθοδό του στις εκλογές, αφήνει να διαφανεί πια καθαρά η πολιτική του σύνδεση και προφανώς εξάρτηση από αυτή την παραπαίουσα και επικίνδυνη κυβέρνηση, προοιωνίζει την κρυφή ατζέντα που έχει για τη διακυβέρνηση του Δήμου, θυμίζοντάς μας το γνωστό «..κατά μάνα, κατά κύρη..» και φυσικά στο μυαλό κάθε πολίτη φαίνεται σαν να ξεπληρώνει μετεκλογικά γραμμάτια. 

Ο κ. Κωστούρος, προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα Μνημόνια, την ανθρωπιστική κρίση, την διάλυση του συστήματος υγείας, την υποβάθμιση της παιδείας, την απουσία κοινωνικού κράτους. Ούτε, φυσικά, έχει ταυτιστεί με έναν εργαζόμενο, συνταξιούχο ή άνεργο της Ελλάδας του 2014 που βρίσκεται πια στα όρια της φτώχιας. Ούτε καν, για λόγους αβρότητας, συμπάσχει με τους συμπολίτες μας που περιμένουν στην ουρά για ένα συσσίτιο ή τους 

παίρνει η τράπεζα το σπίτι. Διαφορετικά θα ένιωθε, έστω και την ελάχιστη αιδώ και έχοντας την ευθύνη του θεσμικού του ρόλου δεν θα έφερνε μια πρόταση τόσο ντροπιαστική, προκλητική και συνάμα τραγελαφική. Γιατί την ίδια ώρα που η τρόικα θα επανέρθει για να απαιτήσει την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατακρεούργηση των μισθών και των συντάξεων και τις περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση του κ. Κωστούρου, θα αποφασίζει να αποδώσει έναν τίτλο τιμής στον πρωτεργάτη της εξαθλίωσης;

Γιατί την ίδια ώρα που ο λαός έχει μιλήσει και απαιτεί την ανατροπή αυτής κυβέρνησης καθώς είναι ζήτημα επιβίωσης.

Την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Κωστούρος θα κρίνουν το πρόσωπο του κυρίου Σαμαρά ως άξιο επαίνων;

Εμείς, λοιπόν, επειδή πιστεύουμε ότι τέτοιους τίτλους οφείλουμε να τους δίνουμε σε εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν προσφέρει και τιμήσει τον τόπο μας. Και επειδή αυτή η απόφαση αντίκειται στο κοινό αίσθημα: 

Για αυτό καλούμε τον κ. Κωστούρο, να αποσύρει άμεσα το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναλογιζόμενος τόσο τις αντιδράσεις του κόσμου όσο και τον ρόλο του. 

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση τώρα σε αυτό το πολιτικό ζήτημα, που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με μια εθιμοτυπική φιέστα και να αντιταχθούν για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού μπροστά στην εξαθλίωση ενός λαού.

Καλούμε, όμως και τον κόσμο να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο που διοργανώνεται, για να δείξει την αντίθεσή του και να σταματήσει μια ακόμη προσπάθεια δήλωσης υποτέλειας. 

Τέλος, ελπίζουμε, κ. Κωστούρο, να μην έχετε την ίδια θέση στη συνείδηση του κόσμου όπως αυτοί που ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς μετά την κρίση στα Ίμια και όσων έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Όθωνα στο Ναύπλιο...

6/11/14 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

ΚΟΡΥΦΗ