ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Φιλοζωία -

Επικίνδυνο κτήνος ακρωτηρίασε κουτάβι στο Λουτράκι – Παρέμβαση εισαγγελέα

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η πρωτοφανής κτηνωδία που σημειώθηκε στην Κόρινθο με θύμα ένα κουτάβι μόλις δύο μηνών.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η πρωτοφανής κτηνωδία που σημειώθηκε στην Κόρινθο με θύμα ένα κουτάβι μόλις δύο μηνών.

Ο δράστης τον εντοπισμό του οποίου ζήτησε με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, διατάσσοντας την Εισαγγελία Κορίνθου να ερευνήσει σε βάθος το ανήκουστο περιστατικό, προέβη σε αποτρόπαιη κακοποίηση και βασανισμού του σκύλου καθώςακρωτηρίασε τα τέσσερα πόδια του ζώου την ουρά και το ένα του αυτί και ζωντανό το εγκατέλειψε σε κάδο σκουπιδιών!

Το μοναδικής αγριότητας έγκλημα έγινε στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στο Λουτράκι Κορινθίας. Το κουτάβι βρήκαν δύο γυναίκες έξω από κάδο σκουπιδιών.

Το δύσμοιρο ζώο, το οποίο αιμορραγούσε για ώρες από ανοιχτές πληγές που είχαν γεμίσει με προνύμφες, υποβλήθηκε σε ευθανασία για να απαλλαγεί από τους φρικτούς πόνους.

Η κτηνίατρος που το εξέτασε, κάνει λόγο για ανώμαλο σαδιστή δράστη που ζει ανάμεσα μας, ενώ επισημαίνει ότι η φωνούλα του βασανισμένου μωρού θα της «τρυπάει τα αυτιά για χρόνια».
Σύμφωνα με την κτηνίατρο, που μίλησε στο http://www.zoosos.gr, ο δράστης ακρωτηρίασε τα μπροστινά πόδια του ζώου στην περιοχή των καρπών και τα πίσω στο ύψος των μεταταρσίων, ενώ ολοκληρωτικά ακρωτηριασμένη ήταν και ουρά του αλλά και το δεξί του αυτί.

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το έγκλημα να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ θα δοθεί αμοιβή σε εκείνον που θα μπορέσει να αποδείξει ποιος είναι ο δράστης αυτού του φρικτού εγκλήματος.

Η βάναυση κακοποίηση των ζώων υποκρύπτει κατά τους επιστήμονες – έχουν γίνει συστηματικές μελέτες και έχουν εξαχθεί βέβαια συμπεράσματα στο εξωτερικό- υποκρύπτουν πρωτίστως εγκληματικές προσωπικότητες που διαπράττουν σκληρά εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας και οργανωμένης εγκληματικής δράσης.

ΚΟΡΥΦΗ